Nuukuusviikolla huomiota ruuan ympäristövaikutuksiin

Tällä viikolla vietetään Kansalaisjärjestöjen vuotuista kestävän kulutuksen teemaviikkoa, Nuukuusviikkoa. Tällä kertaa aiheena on ruuantuotannon aiheuttamat ympäristövaikutukset. Nuukuusviikolla Kierrätysliikkeen jäsenjärjestöt kampanjoivat lähiruuan, luomutuotannon, kasvispainotteisen ruokavalion ja Reilun kaupan -tuotteiden puolesta. Viikolla ei suinkaan nuukailla ruuan määrässä tai juosta tarjousten perässä vaan säästetään ruokavalinnoilla energiaa ja luonnonvaroja. Elintarvikkeiden kulutus aiheuttaa puolet kotitalouksien energiankäytöstä, kun laskelmissa otetaan huomioon myös elintarvikkeiden valmistuksessa käytettävä energia. Lisätietoja saa Nuukuusviikon kotisivuilta osoitteesta www.luontoliitto.fi/nuukuusviikko.

(Mtv3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat