Mainos

Nurmikon kunnostus ja vinkkejä avomaalle

Myös nurmikko saattaa tarvita parannusta talven jälkeen. Tarkoitukseen on saatavissa erityistä multaseosta, joka on tarkoitettu nimenomaan vanhemmille nurmikoille.

Nurmikko leikataan, haravoidaan ja katetta levitetään huonoksi päässeeseen kohtaan noin sentin paksuinen kerros. Paras ajankohta on aikainen kevät tai myöhäinen syksy.

Katteen alla pieneliötoiminta vilkastuu lisäten maan ilmavuutta ja vahvistaen juuristoa. Jos tämä ei riitä vaan nurmikkoa joudutaan myös paikkaamaan, pinta rikotaan ensin haravalla ja painellaan siihen reikiä esimerkiksi talikolla. Sen jälkeen lisätään kasvualusta, kylvetään siemenet ja jyrätään pinta tasaiseksi.

Vinkkejä avomaalle

Parvekkeella ja terassilla lasialaisesta viljelystä pääsee nauttimaan hankkimalla kasvilavan. Kaalimaan vartijaksi voi sijoittaa pupupatsaan.

Kasvimaasta on tehty katseenvangitsija yksinkertaisin keinoin. Se on korotettu pajuaidalla ja keskelle on sijoitettu keraaminen, sininen pallo pilareineen. Kokonaisuus on tehokas.

Etelä-Suomessa viihtyvä kultasade on kaareen kasvatettuna upea kehys kasvihuoneeseen johtavalla polulla.

Reijitettyihin tiiliin on mahdollista istuttaa pieniä kasveja. Ne lämpenevät nopeasti auringossa ja pitävät lämmintä myös tallessa. Kahitiileen on istutettu rentoakankaalia ja punatiileen mehikasveja – multaa ei todellakaan paljon tarvita!

(Pioni 19.5.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.