Nurmeslainen metsästäjä ampui ajokoiransa kimppuun hyökänneen suden – poliisi käynnisti tutkinnan törkeästä metsästysrikoksesta

Onko susilla Suomessa tulevaisuutta? 11:28
Katso myös video: Onko susilla Suomessa tulevaisuutta?

Nurmeslainen metsästäjä ampui tänä aamuna suden Pohjois-Karjalan Tolvasenvaarassa, kun kolme sutta hyökkäsi metsästäjän omistaman suomenajokoiran kimppuun, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan metsästäjä oli laskenut koiransa jäniksen hakuun puoli yhdeksän aikaan aamulla. Lyhyen ajon jälkeen koiran ääni oli muuttunut ulinaksi. Kun metsästäjä oli päässyt koiransa luokse, sen kimpussa oli ollut kolme sutta.

Metsästäjä oli ampunut haulikolla yhden laukauksen susien yli, mutta sudet eivät olleet jättäneet koiraa rauhaan. Metsästäjä oli ampunut yhtä sutta kohti, ja kaikki kolme sutta olivat paenneet.

Koiran vammat eivät eläinlääkärin alustavien tietojen mukaan olleet hengenvaarallisia.

Sudella oli Luonnonvarakeskuksen panta

Poliisin suorittamassa paikkatutkinnassa tapahtumapaikan läheisyydestä löytyi kuolleena aikuinen urossusi, jolla oli Luonnonvarakeskuksen panta. Koska pannan tiedot ovat kuluneet, ei varmuudella vielä tiedetä, mikä pantasusi on kyseessä. Poliisi toimittaa suden Ruokavirastoon tutkittavaksi.

Tapausta tutkintaan törkeänä metsästysrikoksena

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan törkeästä metsästysrikoksesta. Jos rauhoitettu susi tapetaan tai sitä haavoitetaan, ja tilanteessa vedotaan pakkotilaan, poliisilla ei lain mukaan ole muita vaihtoehtoja kuin tehdä asiasta rikosilmoitus ja suorittaa esitutkinta.

Poliisin tulee esitutkinnassa muun muassa selvittää, onko vaara ollut välitön sekä oliko ampuminen vaaran torjumiseksi tarpeellinen. Esitutkinnan jälkeen tapaus menee syyttäjän harkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat