Nuorten Leijonien riveissä muhii upea tarina – rajun päätallin saanut Patrik Puistola on nyt MM-kisojen ykköstykki

Sunnuntaina alkuillasta nuorten MM-kisojen pistepörssin kärjestä löytyi suomalaisnimi. Patrik Puistola. 18-vuotias hyökkääjä on aloittanut turnauksen upealla tavalla. Varsinkin kun ottaa huomioon lähtökohdat.

Puistola on nakuttanut kolmeen otteluun tehot 4+3. Tällä irtoaa pistepörssin piikkipaikka.

Tehokas alku on ollut iloinen yllätys. Vielä joulukuun alkuvaiheilla Puistolan pelaaminen koko turnauksessa oli vaakalaudalla rajun päätällin takia.

Puistola koki kovia Mikkelissä pelatussa Jukureiden ja Ilveksen ottelussa, kun vierasjoukkueen hyökkääjä Panu Mieho täräytti häneen voimakkaan taklauksen.

Puistola tipahti jäähän ja hänen ympärille muodostui verilammikko.

Kyseinen tapaus nostatti Suomessa kovan keskustelun siitä, että pitäisikö taklaukset jopa kieltää lajista. Puistola itse toipui vammasta ja hän pääsi mukaan turnaukseen.

Sunnuntaina hän sai kuulla olevansa MM-kisojen tämän hetken tehokkain pelaaja.

Reaktio? Tyypillinen. 

Nöyrä vastaanotto. Muita kehuen.

– En mä tuollaiseen hirveästi kiinnitä huomiota. Tärkeintä on se, että joukkue kerää pisteitä. Joukkueena mennään. Mutta onhan se kiva plussa, että niitä (henkilökohtaisia pisteitä) tulee, Puistola mietti MTV Urheilulle.

– Meillä on ollut hyvä ylivoima – olemme tehneet siinä monta maalia. Siinä on ollut aika helppo seistä, maalin edessä ja takatolpalla. Olla vain lapa jäässä. Kaverit ovat antaneet sitten hyviä syöttöjä.

– Ei se sen ihmeellisempää ole, Puistola hymyilee.

Iso auttava tekijä on tullut viereltä. Kristian Tanus on muodostanut Puistolan kanssa erittäin toimivan tutkaparin.

– Olemme nuoresta asti pelanneet yhdessä. Meillä synkkaa todella hyvin. On todella mukavaa, kun saa pelata todella hyvän kaverin ja hyvän pelaajan kanssa, Puistola iloitsee.

Puistola oli sunnuntain Kazakstan-ottelussa kentän näkyvimpiä hahmoja. Tappara-hyökkääjä keräsi kasaan tehot 2+1.

Turnauksen jatkoa ajatellen 7-1-murskavoitto tarjosi taas yhden opin.

– Saimme huonon lähdön peliin. Ehkä odotimme, että saisimme jotain ilmaiseksi. Emme saaneet. Se oli hyvä opetus meille, Puistola nyökytteli päätään.

Alla Patrik Puistolan haastattelu Kazakstan-ottelun jäljiltä:


Lue myös:

    Uusimmat