Nuori mies avautuu koskettavasti masennuksestaan: "Tulin minä kaapista ulos"

Suomalaismies päätti tulla kaapista masennuksensa kanssa, ja alkaa puhua sairaudesta avoimesti hyssyttelyn sijaan. Hänen Facebook-päivityksensä aiheesta keräsi nopeasti tuhansia tykkäyksiä ja rohkaisevia kommentteja.

Jouluaattona julkaistussa Facebook-päivityksessä Tommi Marjanen, 26, nostaa kissan pöydälle aiheesta, joka hänen mielestään on Suomessa turhaan ollut salailtu ja häpeilty. Julkaisua on jaettu jo yli 6000 kertaa.

Marjasella todettiin masennus, jonka vuoksi hän joutui jäämään töistä pois puoleksitoista kuukaudeksi. 

– Minulle määrättiin masennuslääkkeitä, kävin työpsykologilla, sekä toisella psykoterapeutilla, painoni putosi sellaiset 8 kg, rakas musiikki ei enää maistunut enkä oikein halunnut nähdä kavereita, koska en halunnut heidän huolestuvan. Syksy on ollut hirvein ikinä, mutta nyt kun olen päässyt asiassa eteenpäin, voin oikeasti sanoa että olen kiitollinen tästäkin kasvamisvaiheesta, koska monia asioita olisi jäänyt tulevaisuuden-tommin käsiteltäväksi, Marjanen kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Älysin tuossa n. 1,5 viikkoa sitten, mikä tässä suomalaisessa yhteiskunnassa on hieman pielessä. Se on oikean avoimuuden ja rehellisyyden puute, joten päätin alkaa näyttämään esimerkkiä.

Marjanen kertoo aloittaneensa Kerro kaikille -projektin, jossa hän kannustaa kaikkia kertomaan avoimesti muille masennuksestaan. Itse hän kertoo saaneensa avoimuudestaan hyvää oloa, ja hän toivoo esimerkillään auttavan myös muita sairauden kanssa kamppailevia.

– Monesti kaksi kuuntelevaa korvaa riittää ja joku, kenen kanssa pääsee yhdessä ratkaisemaan elämänongelmia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja