Nuori lupaus astui upeasti NHL:ään – Pittsburghin supertähdet ilakoivat

Suomen palkkakuninkaat NHL:ssä kaudella 2023-2024 1:18
Katso tästä NHL:n suomalaiset palkkakuninkaat.

Jääkiekon NHL:ssä Arizona Coyotes on voittanut vieraissa New Jersey Devilsin lukemin 4–3. Ottelu venähti ensin jatkoajalle ja tämän jälkeen vielä voittomaalikilpailuun, jonka Arizona lopulta voitti.

Varsinaisella peliajalla arizonalaisvieraat tekivät maaleja tasaiseen tahtiin yhden erää kohden, kun taas isännät takoivat omat osumansa toisessa erässä 11 minuutin sisällä.

Ottelun kovimmat pistenikkarit olivat New Jerseyn hyökkääjät Jesper Bratt ja Jack Hughes. Bratt teki maalin ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä, kun taas Hughes kartutti tiliään kolmella syöttöpisteellä.

New Jerseyn Erik Haula ja Arizonan Juuso Välimäki jäivät tehopisteittä. Haula sai ottelun avauserässä kaksiminuuttisen rangaistuksen korkeasta mailasta.

NHL-debyyttinsä ottelussa teki Arizonan pelipaitaan sonnustautunut 19-vuotias Logan Cooley. Liigan vuoden 2022 kolmosvaraus Cooley nappasi Devilsin kotikaukalosta Newarkista kaksi syöttöpistettä.

Arizona avasi Newarkissa oman NHL-kautensa. New Jersey sen sijaan kohtasi aiemmin viikolla Detroit Red Wingsin, josta seura otti voiton 4–3.

Pittsburgh pyyhki Washingtonilla jäätä

Pittsburgh Penguins nappasi Arizonan tavoin vierasvoiton. Pingviinipartio oli perjantaina paikallista aikaa vieraisilla Washington Capitalsin kotijäillä ja latisti Washingtonin-valmentajana debytoineen Spencer Carberyn illan. Pittsburgh kukisti isännät lukemin 4–0.

Pittsburgh Penguinsin konkarihyökkääjät ja supertähdet Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin nakuttivat yhteensä kuusi tehopistettä.

Crosby, 36, iski kaksi ylivoimamaalia ja Malkin, 37, teki yhden maalin sekä syötti kolme.

– Kun he ovat parhaimmillaan, he ovat mielestäni edelleen eliittipelaajia. Tämä ilta oli erinomainen esimerkki siitä, Penguinsin valmentaja Mike Sullivan sanoi NHL:n nettisivuilla.

Crosby ja Malkin ovat olleet joukkuekavereita jo 18 kauden ajan.

– Sitä tekee kovasti töitä, haluaa voittaa ja on mukava tulla palkituksi, mutta aina se ei mene niin. Tämä on haastava liiga. Jokainen ilta on tiukka, riippumatta siitä kuka on vastassa, Crosby sanoi.

Perjantainen ottelu oli Washingtonille kauden ensimmäinen. Pittsburghilla oli sen sijaan jo vyöllään yksi tappio.

MTV esittää yhden vapaasti katsottavissa olevan NHL-ottelun viikoittain kaudella 2023–2024. Tänään lauantaina nähdään kello 20 Ottawa Senators – Philadelphia Flyers.

Lue myös:

    Uusimmat