Mainos

Nuori, jalka oven rakoon vaan - 80 prosenttia työpaikoista menee jo töissä oleville

Peräti 80 prosenttia avoimeksi tulevista työpaikoista täytetään jo toisessa työpaikassa olevalla työntekijällä. Tämän takia asiantuntijat kehottavat nuoria ottamaan vastaan mitä työtä tahansa, työntämään jalkaansa työmarkkinoiden oven rakoon.

Sekä työministeri Lauri Ihalainen että Nuorten Johtoryhmän vetäjä Jari-Pekka Hietsilta sanoivat aamun Huomenta Suomessa, että ilman ensimmäistä työpaikkaa ei voi olla toistakaan työpaikkaa.

- Nuorisotakuuseen on laitettu sata miljoonaa vuodessa. Suomessa on EU-maista vähiten pitkäaikaistyöttömiä nuoria,  mutta matkaa on vielä, että kaikki nuoret saisivat töitä. Nuoret eivät ole nirsoja ottamaan työtä vastaan, Ihalainen totesi.

Raha-automaattiyhdistyksen Paikka auki –avustusohjelmasta yhteisö tai järjestö voi hakea avustusta työttömän nuoren palkkaamiseen yhdeksi vuodeksi.  Mikäli työhön yhdistetään oppisopimuskoulutus, voidaan avustusta myöntää koko oppisopimuskoulutuksen ajaksi. 

Avustusohjelman Nuorten Johtoryhmä on haastanut kaikki eduskuntavaalien ehdokkaat antamaan oman konkreettisen lupauksensa nuorten työllistämiseksi. Keskustelua käydään ja lupauksia annetaan Twitterissä hashtagilla #paikkaaukilupaus.

Esimerkiksi vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on luvannut edistää nollasopimusten kieltämistä ja alipalkkauksen kriminalisointia. Perussuomalaisten Tom Packalen on luvannut ajaa ansiotuloveron poistoa alle 30-vuotiailta.

- Koulutetaanko nuoria nyt oikeille aloille? Timpureille ja putkimiehille riittää töitä, joten myös näitä aloja pitää arvostaa, Hietsilta totesi.

Uutista on tarkennettu kello 11.26. Paikka auki –avustusohjelmasta voi hakea avustusta työttömän nuoren palkkaamiseen yhteisö tai järjestö.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.