Nuoret lupaukset tyrkyllä Huuhkajien EM-joukkueeseen – "Jos vastaus on se, ilman muuta otetaan"

Menestysvalmentaja Markku Kanerva jatkosopimukseen Huuhkajien kanssa:"Jatkuvuus ilahduttaa" 8:37
Markku Kanerva kommentoi jatkosopimustaan ja Huuhkajien tilannetta.

Suomen jalkapallomaajoukkuetta kannatteli EM-karsinnoissa vahvasti yhteen hitsaantunut pelaajarunko. Tuoreeltaan jatkosopimuksen Huuhkajiin solminut päävalmentaja Markku Kanerva toteaa ydinryhmän näyttöjen olevan vahvat, mutta pitää mahdollisena, että EM-kisajoukkueeseen tulee myös tuoreita kasvoja.

– Pelaajat, jotka ovat olleet projektissa mukana saavuttamassa EM-lopputurnauspaikkaa, ovat antaneet vahvoja näyttöjä. Se on ihan selvä. Mutta tässä on huomattu vuosien varrella, että yhtä sun toista tapahtuu esimerkiksi loukkaantumisten muodossa, Kanerva sanoo MTV Urheilulle.

Muun muassa Britteinsaarilla pelaavat hyökkääjä Marcus Forss, 20, ja puolustajat Aapo Halme, 21, sekä Nicholas Hämäläinen, 22, ovat olleet jalkapallopiirien huulilla. Kyseisestä nuoresta kolmikosta ainoan pelin miesten maajoukkueessa on saanut vyölleen Hämäläinen, joka pelasi vuosi sitten tammikuussa Qatarissa ystävyysottelussa Viroa vastaan.

Kanerva ei lainkaan poissulje tuoreiden kasvojen mukaanottamista kesän EM-joukkueeseen.

– Ilman muuta jos pelaajat osoittavat omissa seurajoukkueissaan, että he alkavat olla tyrkyllä maajoukkueeseen, meidän pitää miettiä, mikä heidän roolinsa on ja mitä uutta he voivat tuoda tähän ryhmään. Jos vastaus on se, että kavereista on käyttöä, niin ilman muuta otetaan. Kyllä tässä laajasti pelaajia katsotaan ennen kuin lopulliset valinnat touko-kesäkuun vaihteessa tehdään.

"Täytyy tarkkaan miettiä"

Huuhkajat kohtaa ennen EM-kisoja valmistavissa maaotteluissaan maaliskuussa Puolan ja hallitsevan maailmanmestarin Ranskan sekä kesäkuun alussa Ruotsin ja Viron. Tammikuulle suunniteltu Espanjan-leiri ei sen sijaan toteutunut, koska Palloliitto ei saanut Suomelle vastustajaa Marbellaan.

– Nyt kun tammikuun leiri ei toteutunut, pelaajien tarkkailumahdollisuudet maajoukkueessa jäävät vähäisemmäksi. Nyt täytyy tarkkaan miettiä esimerkiksi maaliskuun osalta, kuinka paljon siihen ottaa kavereita, jotka olisivat tyrkyllä tai ansainneet näyttösauman, Kanerva tuumii.

Ovatko Huuhkajien valmennustiimissä jatkamassa muuten samat valmentajat? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat