Nuoret Leijonat aiheutti heti vilunväreitä Ruotsissa – seinälle maalataan piruja: "Kauhistunut joukkue"

Valmentajakohun saattelemana alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen saapunut Ruotsi päätti alkulohkonsa murskatappioon Kanadalle. Puolivälierässä sinikeltaiset saavat vastaansa Suomen. Maan media lyö rajusti rapaa kohtalonottelun aattona.

Ennen kisoja Ruotsin pukukopissa kiehui. Maajoukkueringin pitkäaikainen valmentaja jätettiin tylysti rannalle. Paikallisten mediatietojen mukaan syynä oli joukkueen pelaajan uhkavaatimus.

Joukkueen alkulohko sujui esityrskyistä huolimatta kokonaisuutena kelvosti. Tappio Kanadaa vastaan oli sen ainoa. Saksa ja Itävalta kaatuivat maalierolla 12–0. Tshekki kumottiin jatkoaikavoitolla.

Lohkovaiheen päätösottelussa länsinaapuri ei kuitenkaan saanut hippaa. Kanada karkasi jo avauserässä 3–0-johtoon ja sysäsi lopulta Ruotsin puolivälierissä Suomen syliin voittamalla matsin 5–1. 

Lehdistössä joukkueen esitys lytättiin rajusti. Expressenin  Adam Johansson luonnehti Juniorkronornan suoritusta täysin halvaantuneeksi. Valmennusjohto kerää suurimman kritiikin. Toimimaton ylivoima ja vähäinen peluuttamisella reagointi herättivät soraääniä. 

– Tämä oli kauhistunut joukkue, joka ei näyttänyt olevan valmis siihen, mitä oli tulossa.  

Saman julkaisun  Sanny Lindström lyö epäilyksen varjon joukkueen ylle ennen kohtalokasta ottelua. Esitys Kanadaa vastaan oli omiaan vähentämään luottamusta Ruotsin potentiaaliin. Taktinen analyysi on Lindströmin mukaan nyt toissijaista, kun aletaan pelaamaan vain voitoista. 

Esitykset turnauksessa eivät kuitenkaan vakuuta häntä siitä, että Ruotsi olisi parhaimmillaan maanantaina.

– Tämä joukkue ei ole osoittanut juuri mitään sellaista, joka saisi minut uskomaan siihen ennen Suomea vastaan pelattavaa puolivälieräottelua, toimittaja tiivistää. 

Ruotsin kapteeni Victor Stjernborg puhkuu lehdelle kostoa Suomea vastaan. Elokuussa pelatussa turnauksessa Nuoret Leijonat kellisti Ruotsin välierässä.

– Mikäs sen hauskempaa kuin kohdata Suomi puolivälierässä, kapteeni iloitsee.

Puolustaja Ludvig Jansson komppaa kapteeniaan. Hän lisää vettä myllyyn toteamalla, että Ruotsi on ottelussa ennakkosuosikki. 

Päävalmentaja Magnus Hävelid pohjaa paljolti ikäluokan tuntemukseen. 

– Tunnemme Suomen joukkueen hyvin. Olemme pelanneet heitä vastaan U16-ikäluokasta lähtien, pääkäskijä sanailee. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja