Wayne Gretzky ja Jaromir Jagr jäivät jo taakse – 17-vuotias superlupaus takoo täysin käsittämätöntä jälkeä MM-kaukalossa

Tulevan NHL-varaustilaisuuden ykkösnimi Connor Bedard jatkaa ällistyttävää taikurointiaan jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Neljässä alkulohkopelissä kanadalainen takoi mykistävät 18 tehopistettä. Ennätyksiä syntyi viime yönä ja syntynee jatkossakin.

Bedard napsi neljä syöttöpistettä, kun Kanada luuti selvän 5–1-voiton Ruotsista A-lohkon päätösottelussa. 17-vuotias superlupaus iski alkulohkossa 18 tehopistettä, mikä sivuaa Kanadan joukkueen yhden turnauksen piste-ennätystä. Samaan ovat pystyneet Brayden Schenn ja Dale McCourt.

Historiallinen pisterohmu varmisti syöttöpisteillään myös alle 18-vuotiaiden pelaajien yhden turnauksen piste-ennätyksen kaksikymppisten kisoissa. Bedard nousi pistemäärässä tasoihin Jaromir Jagrin kanssa, mutta on tehnyt enemmän maaleja. Hän ohitti tilastossa muun muassa Wayne Gretzkyn, Jesse Puljujärven ja Eric Lindrosin

Uransa toisissa kisoissa tehoileva Bedard nousi myös jakamaan Lindrosin Kanadan maajoukkueen piste-ennätystä alle 20-vuotiaiden MM-tasolla. Kumpikin on nyt iskenyt 31 tehopistettä. 

4,5 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla toistaiseksi tykittelevä Bedard johdattaa Kanadan seuraavaksi puolivälierään, jossa vastaan asettuu Slovakia. 

Eniten pisteitä yhdessä alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa on tehnyt Peter Forsberg. "Foppa" tikkasi vuoden 1993 turnauksessa peräti 31 pistettä. 


Lue myös:

    Uusimmat