Kuusijärven rannalla oli traagisen tapahtuman aikaan paljon ihmisiä: kaupunki lisää valvontaa alueella – "En muista, että koskaan olisi tapahtunut vastaavaa"

4:56

Vantaalla Kuusijärven uimarannalla sattui maanantaina tapaus, jossa joukko nuoria ahdisti alle 15-vuotiaan nuoren laiturin alle ja tämän jälkeen pomppi laiturin päällä. Tarkkoja tietoja tapauksesta ei vielä ole. Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä.

Tapauksen seurauksena Vantaa on päättänyt lisätä toimia alueella, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Iltavalvontaa pyritään jatkamaan henkilöstön riittävyyden mukaan kello 22 saakka. Samalla pyritään lisäämään alueen järjestyksenvalvontaa myöhään yöhön asti.

Lisäksi Kuusijärven turvallisuuden käytänteet käydään läpi yhteistyössä pelastustoimen kanssa.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan kaupunki haluaa varmistaa suosituimman uimapaikkansa turvallisuuden.

– Rannoilla vaaditaan kaikilta tarkkaavaisuutta. Lasten turvallisuudesta on pidettävä huolta herkeämättä, Viljanen painottaa.

Vantaan kaupungin uinninvalvonnan esimies Markku Tiusanen kertoo MTV Uutisille, että Vantaan kaupunki suunnittelee parhaillaan, miten valvontaa käytännössä tehostettaisiin.

– Uinninvalvonta päättyy nyt kello 20, ja tämä tapaus sattui kello 20 jälkeen. Täällä ei siis ollut henkilöstöä paikalla. Nyt etsimme keinoja valvonnan lisäämiseksi kello 20 jälkeen.

Kaupunki suunnittelee myös vartioinnin järjestämistä rannalle. Tarkoitus on lisätä sekä uimavalvontaa että tuoda järjestyksenvalvojia alueelle.

– Täytyy muistaa, että uinninvalvojat eivät ole järjestyksenvalvojia. Järjestyksenvalvontaa varten on joko järjestyksenvalvojia tai vartijoita.

Ihmiset ovat arkoja puuttumaan

Maanantaina tapahtunut tapaus on Tiusasen mukaan hyvin poikkeuksellinen.

– En muista, että koskaan olisi tapahtunut vastaavaa. Toivottavasti tämä jääkin poikkeukselliseksi tapahtumaksi. Tuollainen käytös ei kuulu millään tavalla uimarannoille eikä mihinkään muuallekaan.

Rannalla oli maanantai-iltana ollut paljon porukkaa ainakin valvonnan aikaan, kertoo Tiusanen. Hän sanoo, että ihmisillä on jonkin verran niin sanottua siviilirohkeuden puutetta, jonka vuoksi asioihin ei reagoida nopeasti.

Uimarannalla ollut sivullinen oli tullut tapauksessa väliin ja se oli saatu loppumaan.

– Iso kiitos sille ulkopuoliselle, joka komensi nuoria maanantaina. Oikein toimittu, Tiusanen sanoo.

Myös nuorisopalvelut lisää jalkautuvaa nuorisotyötä Kuusijärven alueella. Nuorten tarve aikuisen läsnäololle on tällä hetkellä suuri koronakevään jälkeen, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja