Nuoren miehen makuuhuone

Nuoren miehen makuuhuone kaipasi kokonaisvaltaista uudistusta. Tunnelmasta haluttiin maskuliininen ja selkeä mutta samalla lämminhenkinen. Asukas toivoi työpisteen siirtyvän pois makuuhuoneesta ja säilytyskalusteita haluttiin lisää. Kun huoneen järjestystä muutettiin niin, ettei sänky sijaitse minkään aukon kohdalla vaan huoneeseen astuttaessa vasemmalla, saatiin ikkunan ääreen enemmän tilaa.

Ikkunan eteen tuli uudessa suunnitelmassa kaksi kaappia, joiden päälle kiinnitettiin ehjä taso jonka alle patterit saatiin osittain piiloon. Näin kalusteesta tuli yhtenäinen ja selkeä. Kaappien alle asennettiin pyörät ja nyt niitä on myös helppo siirtää tarpeen kukaan. Matalien kaappien vetimet ovat samat kuin vaatekaappien ovissa ja näin kaapit saatiin sidottua tyylillisesti toisiinsa. Myös kalusteiden sävy toistuu vaatekaapeissa sillä ne päällystettiin ruskealla puunsyitä jäljittelevällä tapetilla.

Seinät hehkuvat lämmintä okraa, samoin kuin patterit. Lattiasta tehtiin myös tyyliä noudatteleva ja se on sävyltään pähkinää, kuten myös uudet puusälekaihtimet. Tekstiilit ovat tumman harmaita ja piristeenä huoneessa on viininpunainen värisävy pienemmissä yksityiskohdissa. Tunnelmavaloa saadaan kun käytetään ainoastaan halogeenivaloja, jotka valaisevat kaappiriviä, mutta huoneeseen saadaan tehokas yleisvalo halogeenivalaisimella. Suunnitelmassa tehtiin myös viikonloppuisin vierailevalle pikkumiehelle tehokkaampi lelujen säilytyspaikka. Vanha lelukaappi siirtyi olohuoneeseen ja nyt käyttöön otettiin kokonainen vaatekaappi, jossa on myös pieni ulos vedettävä askartelutaso sekä työvalo ja ilmoitustaulu.

Tuotteiden ostopaikat:

Docent kaapistot (matala kaapisto) kahdella ovella. Kaappien alle asennettiin pyörät ja vetimet vaihdettiin samoiksi kuin vaatekaappien uudet Bitnik-vetimet.

Vaatekaapin yhteen yksikköön asennettiin Kompliment sarjasta kaksi hyllyä, vaatetanko ja pyykkipussi leluille sekä puinen lokerikko ja halogeenivalaisimet hyllyn pohjaan. Oveen asennettiin magneettitaulu.

Tumman harmaat valmisverhot, josta toinen oli sängyn päällisenä. Harmaat lakanat. Halogeenivalot vaatekaappien ovien yllä Halogeenivalaisin katossa. Käsittelemätön koivujakkara, joka petsattiin ja päällystettiin sisalkynnysmatolla.
Ikea, Espoo

Yhtenäinen pähkinätaso Docent kaapistojen päällä, mittojen mukaan.
Villa keittiöt, Espoo

Kromiset vaatekoukut seinällä.
Formverk, Helsinki

ProVec puusäle kaihtimet 50 mm säleellä. Finlaysonin viininpunaiset tyynyliinat Ruukku ja kasvi ikkunasyvennyksessä.
Kodin Ykkönen, Espoo

Mementto tapetit: 54017 okra seinässä, 54001 sininen ( kaapin sisällä ) ja 54407 ruskea kaappien ovissa
Jälleenmyynti: K-Rauta, Rautia, Kodin Ykkönen

Tikkurilan patterimaali, sävy Y393 A/2 Osmocolor pähkinänsävyinen petsijakkarankäsittelyyn
K-Rauta, Espoo

Pähkinälaminaatti ja sen alle asennettu solumuovi sekä jalkalistat.
Bauhaus, Vantaa


( t.i.l.a. osa 28, 2.11.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja