Nuoren lehdenjakajanaisen surmasta epäilty yhä vapaalla jalalla – Posti hankki lisäturvaa alueelle

3:56
Postinkantajan kuolema järkyttää Myyrmäessä – paikallisten mukaan häiriöt alueella ovat lisääntyneet: "Alue on heikentynyt"

Poliisi vapautti Vantaan Myyrmäen henkirikoksesta epäillyn miehen lauantaina. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan mies vapautettiin, koska poliisilla ei ole edellytyksiä jatkaa vangitsemista.

Postia jakamassa ollut nuori nainen kuoli väkivallanteossa Myyrmäentiellä aamuyöllä 17. marraskuuta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi tapauksessa kiinni otetun 23-vuotiaan miehen 20. marraskuuta.

–  Selvitämme edelleen, mikä hänen osuutensa asiassa on, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä sanoi tiedotteessa.

Tyynelä kertoi MTV Uutisille, että mies oli ollut vangittuna, koska sopi tuntomerkkeihin ja että vangitsemiseen oli myös perusteita, joita hän ei voi avata julkisuudessa. Rikoskomisarion mukaan näyttää varmalta, ettei nyt vapautettu mies liity tapaukseen. Tyynelä ei tarkentanut MTV:lle, miksi tutkinta ohjautui uusille urille.

Posti tiedotti lauantaina, että se on järjestänyt 17. marraskuuta lähtien vartiointiliikkeen kautta ympärivuorokautista lisäturvaa jakelualueelle, jossa väkivallanteko tapahtui. Käytäntöä jatketaan toistaiseksi.

Postin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen kertoi tiedotteessa, että Postissa on lisäksi käynnistetty työ, jossa yhdessä henkilöstön kanssa katsotaan, mitä jakeluturvallisuuden vahvistamiseksi voidaan nopeasti tehdä.

– Tähän työhön saamme asiantuntijatukea myös Helsingin poliisilta. Henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi emme kommentoi julkisuudessa muita keinoja, joilla turvallisuutta ylläpidetään, Koskinen kertoi tiedotteessa.

– Olemme koko työyhteisö erittäin järkyttyneitä kaikesta tapahtuneesta. Toivomme, että tekijä saadaan kiinni mahdollisimman pian, hän sanoi.

Poliisi kaipaa yhä havaintoja tapahtuneesta ja erityisesti mustiin pukeutuneesta miehestä. Poliisi pyytää vihjeitä sähköpostitse vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse 050  399  9026.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja