Nuoren Kimi Räikkösen ryyppyilta Levillä: nukkui seisaaltaan Matti Nykäsen hyppypuvussa kuumassa kuivauskaapissa!

Kimi Räikkönen esitteli Suomen talvea McLarenin varikkoväelle Levillä vuonna 2003.

Pääkuvan video: Kimi Räikkösestä kertova kirja julkaistiin Helsingissä torstaina. Toimittaja Mervi Kallio keskusteli Räikkösen ja kirjailija Kari Hotakaisen kanssa teoksen sisällöstä.

Räikkösen elämä on rauhoittunut viime vuosina perheen myötä, mutta F1-uralle on mahtunut myös paljon viinanhuuruisia reissuja.

Kari Hotakaisen kirjoittamassa uutuuskirjassa kerrotaan, että talvella 2003 Räikkönen juhli ystävänsä kämpässä Levillä, jonne hän oli kutsunut McLaren-tallin brittiläisiä työntekijöitä ja suomalaisia kavereitaan. Illanvietto sisälsi muun muassa saunomista, juomista ja kelkkailua.

Juttu jatkuu videon alla.

Jossain vaiheessa iltaa Räikkönen kuitenkin huomasi vitriinissä mäkihyppylegenda Matti Nykäsen Calgaryn kultaisissa olympiakisoissa käyttämän hyppypuvun, jonka hän kietaisikin päälleen. Räikkönen esitteli hyppytaitojaan loikkimalla parvelta tyynykasaan ja jatkoi kosteata illanviettoa puku päällään.

Aamulla mäkimieheksi muuttunutta F1-kuskia ei kuitenkaan näkynyt.

− Vihdoin joku tulee ulos mennessään avanneeksi ison kuivauskaapin oven. Kimi seisoo kaapissa, täydessä unessa. Hänen herättyään selviää, että Kimi oli onnistunut kastelemaan hyppypuvun jossakin vaiheessa iltaa, ja se oli saatava kuivaksi. Hän oli ajastanut kuivauskaapin 45 asteeseen kymmeneksi tunniksi ja nukkunut seisaallaan. Näin puku ja mies olivat kuivuneet hyvin, ja puvun saattoi palauttaa vitriiniin, Hotakainen kirjoittaa.

Lainaus on tänään julkaistavasta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta (Siltala).

Lue myös:

    Uusimmat