Nukuitko liian vähän? Nämä merkit paljastavat sen

Liian lyhyet yöunet vaikuttavat kaikilla elämänalueilla. Men's Healthin lista paljastaa selvimmät merkit, jotka kertovat liian lyhyistä yöunista.

Jos et ole nälkäinen vielä lounasaikaan, vaikka olet noussut aikaisin, saattoivat edellisyön unet jäädä liian lyhyiksi. Uni ja etenkin sen puute vaikuttavat niin voimakkaasti elimistöön, että elimistön normaalit tuntemukset saattavat kadota tai muuttua jo lyhytaikaisten univaikeuksien tai liian lyhyiden yöunien seurauksena.

Se, etteivät ajatuksesi ei kulje samaan malliin kuin tavallisesti, voi olla seurausta kelvottomista yöunista. Unen on tutkittu vaikuttavan älyyn ja unenpuutteen vaikutukset ajatuksenjuoksuun huomaa nopeasti. Väsyneenä saattaa havahtua mietiskelemästä, vaikka niin ei muuten tavallisesti tapahtuisikaan.

Jos unohtelet yksinkertaisia käytännön asioita, et todennäköisesti ole nukkunut riittävästi. Unenpuute vaikuttaa voimakkaasti etenkin lähimuistiin.

Jos et pysy mukana arkipäiväisissä keskusteluissa, saattaa unenpuutteella olla tekemistä asian kanssa.

Jos kärsit huonosta olosta, eikä sairastuminen ole tapaistasi, saattoivat unet jäädä liian lyhyiksi edellisyönä. Immuunipuolustus heikentyy nopeasti sen jälkeen, kun ihminen ei saa tarpeeksi unta.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja