Norjan viestijoukkueessa kuohahti – MM-hopeamitalisti pakkasi tavaransa: "Olisi ollut varma valinta"

MTV:n kisatiimi linjasi Suomen joukkueet maastohiihdon MM-viesteihin: "Pakkohan hänet on valita" 3:06
MTV:n kisatiimi linjasi Suomen joukkueet maastohiihdon MM-viesteihin: "Pakkohan hänet on valita"

Norjalaislehti VG:n mukaan Planicassa 15 kilometrin vapaan kisassa MM-hopealle sivakoinut Harald Östberg Amundsen on jättänyt MM-leirityksen. Amundsen oli vahva ehdokas Norjan miesten viestijoukkueeseen.

VG:n tietojen mukaan Amundsen on MM-kisamatkojen sijaan osallistumassa alkavana viikonloppuna Latviassa kisattavaan Skandinavia-cupin osakilpailuun. 

Skandinavia-cupin kokonaiskisan voittaja varmistaa paikan loppukauden maailmancupeista. 

Norjalaiset hiihtoasiantuntijat Martin Johnsrud Sundby ja Niklas Dyrhaug olivat vakuuttuneita Amundsenin paikasta Norjan viestinelikossa. 

– Hän olisi ollut varma valinta kolmannelle osuudelle, Dyrhaug sanoi VG:lle.

Norjan kivikovassa joukkueessa hiihtävät oletettavasti Johannes Hösflot Kläbo, Simen Hegstad Krüger ja Pål Golberg

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä oli aiemmin eri linjoilla Amundsenin osallisuudesta viestiin. Edes MM-hopea ei Isometsän mukaan taannut paikkaa perjantain joukkueessa.

– Hän hävisi viidellä sekunnilla maailmanmestaruuden ja hänellä on todennäköisesti kotiinlähtö edessä. Hän ei mahdu viestiporukkaan eikä viidellekympille, Isometsä pui eilen.

Tässä vaiheessa ei vielä ole tarkempaa tietoa siitä, onko Amundsen esimerkiksi saanut tietää jääneensä viestinelikon ulkopuolelle. Häneltä puuttuu palkintokaapistaan MM-kultamitali. 

VG:n mukaan viimeinen paikka viestijoukkueessa ratkaistaan Sjur Röthen, Hans Christer Holundin ja Erik Valnesin välillä. 

Lue myös:

    Uusimmat