Norjan maajoukkue pakotettiin niukkoihin bikineihin hylkäyksen uhalla – "Häpeällistä ja täysin toivotonta"

Norja on noussut vastarintaan rantakäsipallon EM-kisoissa. 

Norjalaiset ovat kampanjoineet aktiivisesti rantakäsipallon peliasusääntöjen muuttamisen puolesta. Esimerkiksi Norjan tähtipelaaja Katinka Haltvik on kyllästynyt tilanteeseen. 

– Meidät pakotetaan pelaamaan pikkuhousuissa, Haltvik kommentoi norjalaiselle Dagbladetille.  

Lajissa naispelaajien on pitänyt pelata bikineissä, joille on vielä niukat mittarajoitukset. Samaan aikaan miehet ovat saaneet käyttää shortseja ja t-paitaa. 

Aiemmin tänä vuonna peliasutilanteeseen saatiin muutos, kun Euroopan käsipalloliitto EHF hyväksyi Norjan ajaman sääntömuutoksen. Norja toivoi, että uusia sääntöjä käytettäisiin jo EM-kisoissa Bulgariassa, mutta toisin kävi. 

Norja aikoikin tehdä vastarintaa pukeutumalla tiistain EM-avaukseensa peittävämmissä vaatteissa. Kisajärjestäjiltä tuli raju vastaus.  

– Ensin meille kerrottiin, että saamme jokaisessa ottelussa jokaista pelaajaa kohden 50 euron sakon, joka olisi tehnyt yhteensä 50 000 Norjan kruunua (noin 4 800 euroa). Hyväksyimme tämän, Haltvik selvittää. 

– Juuri ottelun alla meitä kuitenkin uhkailtiin lisäsakoilla ja muilla tarkentamattomilla rangaistuksilla. Järjestäjät sanoivat hylkäävänsä meidät, jos pelaamme peittävämmissä asuissa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Norja pelasi Unkari-ottelun järjestäjien vaatimissa asuissa, mutta lämmitteli ottelua varten peittävämmissä vaatteissa. 

Norjan käsipalloliiton puheenjohtaja Kåre Geir Lio jyrähti asiasta. 

– Tämä on häpeällistä ja täysin toivotonta. Tämä on sopimatonta, ja nyt on ryhdyttävä tekoihin, Lio kommentoi ja sanoi, että Norjan lisäksi ainakin Ruotsi, Tanska ja Ranska ovat vetoamassa EHF:ään. 

Norjan joukkue ei voinut riskeerata hylkäämisellä, sillä EM-kisoissa on panoksena myös paikka ensi vuoden MM-kisoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat