Mainos

Norjan hiihtoliitto vaikenee Kyrön väitteistä

Norjan hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Åge Skinstad kieltäytyi kommentoimasta Kari-Pekka Kyrön väitteitä Norjan dopinghistoriasta.

Norjan hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Åge Skinstad ei suostunut tänään kommentoimaan MTV3 Uutisille Kari-Pekka Kyrön esittämiä väitteitä siitä, että dopinghistorian suurin kysymys koskisi Norjaa ja että dopingin käyttö olisi Norjassa valtion salaisuus. Skinstad oli kommenteissaan varsin niukkasanainen.

– Norjan hiihtoliitto tekee läheistä yhteistyötä Norjan antidoping-toimikunnan kanssa, Skinstad totesi.

Åge Skinstad ei myöskään suostunut kertomaan, mitä Norjan hiihtoliitossa ajatellaan Juha Mietoon kohdistuvista väittäistä.

– En ole nähnyt elokuvaa, Skinstad totesi.

Miedon norjalaiskollega järkyttyi

Juha Miedon dopinginkäyttöön liittyvät väitteet on huomioitu kaikissa Norjan päämedioissa. Iltapäivälehti Verdens Gangin haastattelema norjalainen maastohiihdon maailmanmestari Oddvar Brå kertoi olevansa järkyttynyt Juha Mietoon kohdistuvista väitteistä.

– Toivon ja uskon että Mieto oli puhdas. Toivon, että nämä dopingväitteet eivät pidä paikkaansa, Miedon kanssa 1970- ja 1980-luvuilla kisannut Brå kertoi VG:n haastattelussa.

Norjan yleisradion NRK:n haastattelussa Oddvar Brå ihmettelee, että jos Mieto on käyttänyt dopingia, miksei se ole tullut esiin aikaisemmin.

– Tämä on järkyttävää. Juha Miedon status suomalaisessa hiihtokulttuurissa on paljon suurempi kuin omani norjalaisessa hiihtohistoriassa. Jos väitteet eivät pidä paikkaansa, Juhalle on varmaankin todella raskasta olla tekemisissä 40 vuotta vanhojen asioiden kanssa, Brå sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.