Mainos

"Nordean" huijausposti liikkeellä - näin tökerön tekstin pitäisi soittaa kaikkien kelloja

Ei päivää ilman verkossa liikkuvia huijausviestejä. Tällä hetkellä sähköpostissa liikkuu mm. Nordean "kriittisestä päivityksestä" ilmoittava posti, jolla käyttäjiä koitetaan houkutella klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä.

Sanomattakin on selvää, että tällaisia linkkejä ei kannata klikkailla. Kyseisessä viestissä on kaikki elementit, joiden pitäisi soittaa sellaistenkin ihmisten hälytyskelloja, joille netti ja sähköpostit ovat jääneet etäisiksi.

Ensinnäkin viestin lähettäjä on ilmiselvästi joku muu kuin Nordea. Viesti on lisäksi täynnä kielioppivirheitä. Ilmeisesti se on väännetty automaattisella käännösohjelmalla.

Nordean viestinnästä kerrotaan MTV Uutisille, että kyseisenlaisia huijausposteja liikkuu jatkuvasti verkossa. Mitään erityisen vahvaa huijauspostikamppanjaa ei kuitenkaan tämänhetkisten tietojen mukaan ole meneillään. Tilannetta kuitenkin seurataan jatkuvasti.

Nordeasta kerrotaan, että ihmiset ovat jo oppineet tunnistamaan huijausviestit todella hyvin, eikä niiden uhreiksi enää juuri jouduta. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.