Nordea uusii maksukorttinsa – tällainen se on

Pankkikonserni Nordea tiedottaa uudistavansa maksukorttinsa syyskuusta alkaen. Jatkossa maksukortit valmistetaan 84 prosenttisesti kasvipohjaisesta materiaalista.

Kortin loput 16 prosenttia sisältää välttämättömiä osia, kuten antennin, metallisirun ja ohuen laminaattikalvon, joita ei voi korvata muilla materiaaleilla, tiedotteessa sanotaan.

Kortit saavat myös uuden pystymallisen ulkoasun. Nordean mukaan uudistettu pystymallinen kortti sopii hyvin markkinatrendiin, jossa magneettiraidan lukeminen on käytännössä loppunut kokonaan ja kuluttajat suosivat siru- ja lähimaksamista.

Turvallisuutta on Nordean mukaan myös paranneltu, sillä kaikki asiakkaan tiedot löytyvät jatkossa vain kortin takaosasta.

Uusi kortti lähetetään asiakkaalle automaattisesti nykyisen kortin vanhentumisen yhteydessä tai silloin, kun hän tarvitsee korvaavan kortin kadonneen tai rikkoutuneen tilalle. 

Vanhat kortit vaihtuvat uusiin vähitellen seuraavien vuosien aikana.

Myös Apple Payssä, Google Payssä ja Samsung Payssä näkyvät digitaaliset kortit tulevat päivittymään vuoden loppuun mennessä, tiedotteessa sanotaan.

Suomen Pankilla on valtava taidekokoelma, jonka arvo on mysteeri – katso kierros suljetuissa tiloissa 4:03
Katso myös: Suomen Pankilla on valtava taidekokoelma, jonka arvo on mysteeri – katso kierros suljetuissa tiloissa

Lue myös:

    Uusimmat