Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nopea makkarakastike ja makkarakastike 12.1.2000

Julkaistu 28.05.2001 16:14

toim. Kati Nappa

300-400 g lenkkiä tai nakkeja
1 tlk (2-2 1/2 dl) valmiskastiketta
(kastikepohjaa, wokki- tai pippurikastiketta)
2-3 rkl vettä, ruokakermaa tai
tuorejuustoa
mausteita maun mukaan
esim. yrttejä tai chiliä persiljaa
Leikkaa makkara viipaleiksi, kuutioiksi tai suikaleiksi ja paahda kevyesti pinnoitetulla pannulla. Kaada joukkoon kastike. Lisää vähän vettä, kermaa tai tuorejuustoa ja mausteita makusi mukaan. Hauduta hetki.

Makkarakastike


300-400 g lenkkiä tai nakkeja
1-2 sipulia (1-3 valkosipulinkynttä)
1 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl vettä (+ 1 vähäsuolainen lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia)
1-2 rkl tomaattisosetta tai
1-2 rkl soijakastiketta
2-3 tl sinappia yrttejä tai
muita mausteita maun mukaan
2-3 rkl maitoa, ruokakermaa tai
tuorejuustoa
persiljaa

Kuutioi tai paloittele makkara. Hienonna sipuli. Kuullota sipulit. Lisää makkarakuutiot ja paista hetki. Ripottele pinnalle jauhot, sekoita ja anna porista hetki ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteet.

Anna kiehua hiljakseen n. 10 minuuttia. Lisää ruokakerma tai maito ja tarkista maku. Tarjoa makkarakastike keitettyjen perunoiden, porkkana-lantturaasteen sekä leivän kera.

Lisää aiheesta:

Nuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuivaAsiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee poisMustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasiIkäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:56
    Lämmitys

    Nuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuiva

  • 12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 11:14
    Siivous

    Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee pois

  • 08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 06:31
    Kirjastot

    Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasi