Nopea makkarakastike ja makkarakastike 12.1.2000

toim. Kati Nappa

300-400 g lenkkiä tai nakkeja
1 tlk (2-2 1/2 dl) valmiskastiketta
(kastikepohjaa, wokki- tai pippurikastiketta)
2-3 rkl vettä, ruokakermaa tai
tuorejuustoa
mausteita maun mukaan
esim. yrttejä tai chiliä persiljaa
Leikkaa makkara viipaleiksi, kuutioiksi tai suikaleiksi ja paahda kevyesti pinnoitetulla pannulla. Kaada joukkoon kastike. Lisää vähän vettä, kermaa tai tuorejuustoa ja mausteita makusi mukaan. Hauduta hetki.

Makkarakastike


300-400 g lenkkiä tai nakkeja
1-2 sipulia (1-3 valkosipulinkynttä)
1 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl vettä (+ 1 vähäsuolainen lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia)
1-2 rkl tomaattisosetta tai
1-2 rkl soijakastiketta
2-3 tl sinappia yrttejä tai
muita mausteita maun mukaan
2-3 rkl maitoa, ruokakermaa tai
tuorejuustoa
persiljaa

Kuutioi tai paloittele makkara. Hienonna sipuli. Kuullota sipulit. Lisää makkarakuutiot ja paista hetki. Ripottele pinnalle jauhot, sekoita ja anna porista hetki ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteet.

Anna kiehua hiljakseen n. 10 minuuttia. Lisää ruokakerma tai maito ja tarkista maku. Tarjoa makkarakastike keitettyjen perunoiden, porkkana-lantturaasteen sekä leivän kera.

Lue myös:

    Uusimmat