Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nopea makkarakastike ja makkarakastike 12.1.2000

Julkaistu 28.05.2001 16:14

toim. Kati Nappa

300-400 g lenkkiä tai nakkeja
1 tlk (2-2 1/2 dl) valmiskastiketta
(kastikepohjaa, wokki- tai pippurikastiketta)
2-3 rkl vettä, ruokakermaa tai
tuorejuustoa
mausteita maun mukaan
esim. yrttejä tai chiliä persiljaa
Leikkaa makkara viipaleiksi, kuutioiksi tai suikaleiksi ja paahda kevyesti pinnoitetulla pannulla. Kaada joukkoon kastike. Lisää vähän vettä, kermaa tai tuorejuustoa ja mausteita makusi mukaan. Hauduta hetki.

Makkarakastike


300-400 g lenkkiä tai nakkeja
1-2 sipulia (1-3 valkosipulinkynttä)
1 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl vettä (+ 1 vähäsuolainen lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia)
1-2 rkl tomaattisosetta tai
1-2 rkl soijakastiketta
2-3 tl sinappia yrttejä tai
muita mausteita maun mukaan
2-3 rkl maitoa, ruokakermaa tai
tuorejuustoa
persiljaa

Kuutioi tai paloittele makkara. Hienonna sipuli. Kuullota sipulit. Lisää makkarakuutiot ja paista hetki. Ripottele pinnalle jauhot, sekoita ja anna porista hetki ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteet.

Anna kiehua hiljakseen n. 10 minuuttia. Lisää ruokakerma tai maito ja tarkista maku. Tarjoa makkarakastike keitettyjen perunoiden, porkkana-lantturaasteen sekä leivän kera.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."