Nooralotta Nezirin sitkeä vamma vaati leikkaushoitoa – kommentoi uransa jatkoa: "Suunnitelmia on hankala tehdä"

Aitajuoksija Nooralotta Nezirin kantapää on leikattu alkuviikosta. Edessä on pitkä kuntoutusjakso.

Nezirillä olisi ollut paikka EM-kisoihin rankingin kautta, mutta viime viikolla varmistui jo, että kisat jäävät häneltä väliin.

Viime kaudet ovat olleet juoksijalle vaikeita loukkaantumisten vuoksi. Viime kausi päättyi jo heinäkuussa takareisivammaan ja Tokion olympiakisat jäivät väliin. Viimeisimmät arvokisat Neziri on juossut Dohassa vuonna 2019. Tuolloin hän eteni välieriin.

Pitkään vaivannut kantapäävamma leikattiin Helsingissä alkuviikosta. Kautensa jo toukokuussa vamman vuoksi päättänyt Neziri kertoo SUL:n sivuilla, että vammaa yritettiin hoitaa ensin levolla.

– Siellä oli paha tulehdustila, vaikka olin levännyt yli kaksi kuukautta. Leikkauksessa kantaluuta hiottiin ja sieltä poistettiin limapussi. Onneksi leikkauksessa ei tullut vastaan mitään negatiivisia yllätyksiä, Neziri kertoo.

Edessä oleva kuntoutusjakso pakottaa Nezirin ottamaan ainakin jonkin aikaa rauhallisesti.

– Kuntoutukseen menee ainakin kolme kuukautta. Jos kaikki menee hyvin, pääsen silloin aloittelemaan kunnon juoksemista, Neziri sanoo.

Juoksija ei tähtää tulevaan hallikauteen. Uran on kuitenkin tarkoitus jatkua kuntoutumisen jälkeen.

– Ura jatkuu ja tähtäin on juosta ennätysaikoja, mutta tässä vaiheessa kuntoutusta pitkän tähtäimen suunnitelmia on hankala tehdä. Keskityn nyt kuntouttamaan jalan kunnolla, Neziri päättää.

Lue myös:

    Uusimmat