Nooralotta Nezirin kohtalo sai Lotta Haralan tolaltaan: "Kyllä minä itkin"

Lotta Harala: "Tosi harmillista, että Nooralotta ei täällä ole" 4:38
Lotta Harala: "Tosi harmillista, että Nooralotta ei täällä ole"

Nooralotta Neziri joutui jättämään yleisurheilun EM-kisat väliin harmittavan loukkaantumisen vuoksi. Se oli kova paikka hänelle itselleen, mutta myös kisoissa mukana olevalle kilpasisko Lotta Haralalle.

– Kun tuli tämä tieto, että Noorlaotta ei tänne pääse, niin kyllä minä itkin. Ja nytkin nousee tunteet pintaan, Harala sanoo ääni väristen.

Kaksikolla on pitkä ja tiivis taival kilpakentillä.

– Olemme tosi läheisiä ystäviä ja ollaan jaettu tätä matkaa. Ollaan saman ikäisiä ja jaettu nuorten arvokisareissut. Fiilisteltiin sitä, että tullaan tänne yhdessä.

Nyt kohtalo päätti toisin, kun Neziri loukkasi jalkaansa ja joutui jättämään EM-karkelot väliin.

– Sydäntäsärkevää, että tämä tehdään näin vaikeaksi Nooralotalle. Tiedän että sieltä noustaan, mutta se oli minullekin iso pettymys, Harala miettii.

Neziri teki vahvan paluun Suomen huipulle parin vaikean kauden ja loukkaantumisten jälkeen. Hän juoksi Jyväskylässä toukokuussa ajan 13,02, vaikka lähtö selkeästi epäonnistui. Juoksu todisti, että Neziri on päässyt huippuvauhtiin.

– Tiedän kuinka paljon Nooralotta on tehnyt töitä. Hän on juossut kovempaa kuin moneen vuoteen ja siellä on vielä potentiaalia parempaan. Tosi surullinen juttu, mutta onneksi on vasta kesäkuun alku.

Nezirin vaikeudet muistuttivat Haralaa myös hänen omista vastoinkäymisistään.

– On siinä paljon samaa minun tilanteeseen verrattuna. Tuntuu, että nyt lähtee kulkemaan, mutta sitten tulee taas isku ja toinen isku. Ehkä se, että että samaistun noihin fiiliksiin ja epätoivon hetkiin, nostaa omatkin tunteet pintaan.

Vaikka Neziri ei EM-matkalla mukana olekaan, on hän silti vahvasti läsnä kisafiiliksessä, sillä Harala ja Neziri ovat yhteydessä toisiinsa päivittäin.

– Viestinvaihto ja puhelinkeskustelut jatkuvat koko ajan. Nooralotta halusi, että laitan täältä kuvia ja fiiliksiä ja elää mukana hengessä, vaikka ei itse ole täällä.

– Itse olen kysellyt, että miten treenit sujuvat, eli me myötäelämme toistemme jutuissa.

Mitkä viimeiset terveiset olivat kisareissulle?

– Nooralotta sanoi, että nauti ja toivotti tsemppiä. Tiedän, että hän myös vilpittömästi tarkoittaa sitä.

Haralan kisarupeama alkaa jo perjantaina, kun EM-kisoissa juostaan 100 metrin aitojen alkuerät. Finaali on tavoitteena, ja sinne Harala arvioi, että pitää juosta 12,8 alkuinen aika.

– Minulla on tosi paljon nälkä nyt juosta aitoja. Tilanne on aika hyvä, kun pääsen freesinä tulemaan kisoihin, Harala sanoo silmät loistaen.

Lue myös:

    Uusimmat