Mainos

Nokkansa katkaissut lintu lähellä kuolemaa – pelastettiin tulostamalla uusi nokka

0:40

Costa Ricassa lähellä hengenlähtöä ollut tukaani on saanut uuden nokan 3D-tulostimella tehdyn proteesin avulla.

Greaciaksi nimetyn tukaanin nokka oli vahingoittunut erittäin pahasti viime vuonna. Grecia päätyi ZooAve-eläinhoitolaan sen jälkeen, kun paikallinen maanviljelijä oli löytänyt linnun verisenä ja nokka katkenneena.

– Kun Grecia tuli meille viime vuonna, se oli hyvin kriittisessä tilassa. Kun näimme sen ensi kertaa eläinlääkärin kanssa, ajattelimme sen tulleen sinne lopetettavaksi, koska se oli niin huonossa kunnossa. Tarkkailtuamme sitä huomasimme, että lintu taisteli hengestään ja että se oli vahva eläin. Joten ensin meidän täytyi saada sen kunto stabilisoitumaan, jotta pystyisimme katsomaan mitä tapahtuu, ZooAven johtaja Ronal Sibaja kertoo.

– Muutamaa päivää myöhemmin saimme idean, että miksi emme laittaisi sille proteesia. Siitä alkoi ketjureaktio kansallisella tasolla ja monet yritykset alkoivat osallistua, antaa ideoita ja auttaa meitä.

Kalifornialaisyhtiö suunnitteli Grecian nokan, jonka jälkeen se valmistettiin 3D-tulostimen avulla Costa Ricassa. Nokan valmistukseen tarvittiin sekä lintuasiantuntijoiden että insinöörien apua.

Nyt Grecia kykenee proteesin avulla itsenäiseen elämään. Lintu jää kuitenkin pysyvästi asumaan ZooAveen.

– Koska kyseessä on proteesi, meidän täytyy poistaa se silloin tällöin ja peukaloida sitä. Mutta se on toiminut hyvin. Lintu voi sukia itseään, se voi kylpeä ja se on nyt omatoiminen kuten halusimme. Se voi syödä itse ja tehdä kaikkia asioita, mitä lintu normaalisti tekee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.