Nokikolari-Heikki lomautti työntekijänsä koronaviruksen takia – katsoo tilannetta positiivisen kautta: “Ehkä tänä kesänä saan korjattua navetan katon”

2:09
Kela varautuu historiallisiin ruuhkiin koronavirustilanteen aikaansaaman työttömyys- ja lomautussuman takia.

Nuohousfirman yhdessä veljensä kanssa omistava Heikki Ruusulampi ei ole vielä huolissaan, vaikka koronaviruksen vaikutukset ovat iskeneet jo hänen yritykseen. 

Järvenpääläinen Heikki Ruusulampi joutui lomauttamaan kolme työntekijäänsä, kun koronavirus alkoi levitä Suomessa. Meneillään oli juuri paras sesonki kuluneen talven jälkeen. 

– Ihmiset alkoivat olla koronahysteriassa. Siitä ei pidetty, jos edes heidän tontilleen tultiin tarjoamaan nuohousta, mies muistelee MTV Uutisten haastattelussa. 

Moni yrittäjä painii tällä hetkellä oman toimeentulonsa kanssa, Ruusulampi on ottanut tilanteessa toisen lähestymistavan.  

– Pitkän työuran jälkeen olen helpottunut, että nyt voi keskittyä välillä johonkin muuhun. Ehkä tänä kesänä saan korjattua navetan katon, mies tokaisee. 

Luotto hallituksen yritystukiin heikko

Ruusulampi myöntää, että laskupino saattaa jossain vaiheessa alkaa ahdistaa, mikäli koronavirustilanne pitkittyy. Hänellä on vielä asuntolainaa maatalostaan, joten lainan lyhennys pohdituttaa miestä. 

– Tietenkin haemme valtiolta yritystukea, mutta millä aikataululla he ehtivät niitä hakemuksia käsitellä, niin suhtaudun siihen vähän skeptisesti. En hirveästi vielä sen tuen varaan laske, Ruusulampi pohtii. 

Lapsuudessaan mies kertoo oppineensa tulemaan vähällä toimeen, mikä on jatkunut myös aikuisiällä. Hän käy kalastamassa lähijärvellä ja omat kanat munivat kanalassa.

– Nyt voi hetken nauttia, ettei tarvitse työhaalaria pukea. Voin lähteä vaikka verkkoja kokemaan, Ruusulampi toteaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja