Nokian uusi edullinen jättipuhelin MTV:n syynissä

Nokian uuden Lumia 1320 -älypuhelimen myynti alkoi Suomessa perjantaina.

MTV Uutiset otti tuoreeltaan tuntumaa kuumaan uutuustuotteeseen.

Plussaa

-Hinta/laatusuhde

-Tukeva rakenne

-Akunkesto

-Hyvälaatuinen näyttö

-Puheluiden äänenlaatu

Miinusta

-Kookas ja painava

-Vaatimaton kamera

Lumia 1320 kuuluu kokonsa puolesta ns. phablet-kategoriaan. Siinä on Lumia 1520:n tavoin kuuden tuuman kosketusnäyttö, mutta se maksaa vain noin 300 euroa.

Edullisesta hinnastaan huolimatta laite tukee 4G-yhteyksiä, jotka mahdollistavat nopean ja sujuvan nettiselailun tien päällä.

Sovelluspuoleta löytyy mm. Nokia MixRadio -musiikkipalvelu ja HERE-paikkatietopalvelut. Puhelimessa on valmiiksi asennettuna Lumia Black -ohjelmistopäivitys.

Suomalainen hittipeli Hill Climb Racing löytyy valmiiksi asennettuna puhelinta käynnistettäessä. Ja todettakoon, että pelin pelaaminen suurelta näytöltä on sangen mukavaa ajanvietettä.

Työkäyttöä ajatellen Lumia 1320:ssa on valmiina mm. Microsoft Office ja Lync. 

Hintaluokassaan Lumia 1320 tarjoaa hyvin miellyttävän käyttökokemuksen. Muotoilu ja materiaalit ovat muista Lumia-malleista tuttuja. Irroitettava mattapintainen kuoriosa tuntuu miellyttävältä kämmentä vasten.

Kuoren alta löytyy sim-korttipaikka ja ylimääräinen muistikorttipaikka.

Muistikorttipaikka tuleekin tarpeeseen, sillä puhelimen sisäinen tallennustila on vaatimattomat 8 Gt.

Irroitettavasta takakannestaan huolimatta akkua ei voi irroittaa, sillä se on asennettu kiinteästi puhelimen sisään.

Laitteen rakenne on jämäkkä, mutta suurella näytöllä varustettu puhelin on väistämättä kookas ja 220 grammaisena lisäksi melko painava. Pyöristetyt reunat keventävät olemusta, mutta vain hieman.

Hintaistaan arvokkaamman oloinen

Lumia 1320:n tapauksessa edullisemman hintaluokan tekniikka ei ole kuitenkaan aiheuttanut varsinaiseen käyttöön suuresti vaikuttavia kompromisseja ja laite tuntuukin kalliimmalta kuin se onkaan.

Näytön resoluutio on "vain" 720 x 1280 pikseliä, kun esimerkiksi kalliimpi Lumia 1520 tarjoaa 1080 x 1920 pikselin Full HD -resoluution. Käytännössä Lumia 1320:n IPS LCD -näyttö tarjoaa kuitenkin terävän ja kaikin puolin hyvälaatuisen kuvan. Kontrasti on hyvä, samoin värit, eikä häiritseviä valovuotoja ole havaittavissa.

Vääntöä puhelimelle tarjoaa kaksiytiminen 1,7 GHz:n Snapdragon S4 -suoritin. Tämä kykenee pyörittämään puhelimen toimintoja jouheasti eikä neliydinprosessoria jää kaipaamaan.

Eniten edullinen hinta näkyy kamerassa, jonka tarkkuus on vaatimattomat viisi megapikseliä.

Mutta ei kamerakaan mitenkään käyttökelvoton ole. Sillä saa nappattua riittävän hyvätasoisia kuvia vaikkapa sosiaalisen median palveluihin lähetettäväksi.

Akunkestoltaan Lumia 1320 yllättää positiivisesti ja virta riittää suuresta näytöstä huolimatta koko päivän ajan ilman ylimääräisiä latauksia. Ilmoitettu puheaika 3G-verkossa on 22 tuntia.

Puheluiden äänenlaatu osoittautui selkeäksi ja kirkkaaksi, mikä on tietenkin ehdotonta plussaa puhelimista puhuttaessa.

Nokia Lumia 1320 on saatavilla mustana, valkoisena ja kirkkaan oranssina. 

Lue myös:

    Uusimmat