Mainos

Nokian Renkaiden johtaja piinaviikostaan MTV:lle: "Niin hölmöä, ettei siinä voi olla vilppiä"

1:34

Nokian Renkaiden toimitusjohtajan Ari Lehtorannan piinapäivät eivät lopu. Nyt hän joutuu selittelemään johtoryhmänsä optiomyyntejä, jotka tapahtuivat ennen kuin testihuijaus tuli julkisuuteen ja yhtiön osake halpeni.

Lehtoranta myöntää, että optiomyyntien ajoitus näyttää huonolta, mutta painottaa, että sisäpiiririkoksia ei ole tapahtunut.

– Tämä näyttää hölmöltä. Itse asiassa niin hölmöltä, että asiantuntijoiden mukaan siinä ei ole voinut olla tarkoituksena vilppi. Sisäpiiririkkomusten rangaistukset ovat kovia. Tässä puhutaan noin 5000 euron hyödystä, kukaan ei lähde riskeeraamaan sellaisen summan takia, Lehtoranta sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Lehtoranta pitää hyvänä, mikäli viranomaiset selvittävät perusteellisesti yhtiön johdon optiomyynnit.

Helsingin Sanomien mukaan poliisi ja Finanssivalvonta pitävät lähiaikoina yhteiskokouksen Nokian Renkaiden johdon pörssikaupoista.

– Jos tutkinta alkaa, teemme tietenkin yhteistyötä viranomaisten kanssa. Elämme sitten sen päätöksen kanssa, mikä sieltä tulisikaan, hän sanoo.

Lehtoranta on itse siinä joukossa, joka ei myynyt omia optioitaan.

– Minulla ei ollut tarvetta myydä. En miettinyt edes koko asiaa, Lehtoranta vastaa.

Nokian Renkaat alkoi tutkia omien rengastestiensä luotettavuutta viime syksynä, kun Volkswagenin päästöhuijaus paljastui.

Sisäinen tarkastus tehtiin marraskuussa, mutta testihuijaus nousi julkisuuteen vasta helmikuun lopulla. Lehtoranta sanoo, että tätä aikaisemmin yhtiöllä ei ollut riittäviä tietoja.

– Testimanipulaation laajuudesta ei ollut tietoa. Suurin osa näistä oli vuosien takaa kuten alun perin uskoimmekin. Se oli minulle pettymys, että tapauksia löytyi ihan viimeiseen vuoteen asti, hän sanoo.

Haastattelu kokonaisuudessaan Uutisextrassa MTV3-kanavalla kello 19.10. sekä myöhemmin iltapäivällä MTV.fissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.