Nokian insinöörit kehittivät mielenkiintoisen tuotteen – voi pelastaa jopa avioliittoja

Nokian insinöörit ovat kehittäneet uuden vastamelukorvatulppatuotteen, jonka mainostetaan pelastavan jopa avioliittoja.

"Pelasta avioliittosi. Suurin syy, miksi avoituneet pariskunnat nukkuvat eri huoneissa johtuu siitä, että toinen heistä kuorsaa. Kuorsaaminen vaikuttaa 25 prosenttiin amerikkalaisista säännöllisesti ja 50 prosenttiin silloin tällöin. Sulje kuorsaavan kumppanin ääni pois QuietOn Sleepin avulla ja nauti unista rakkasi vieressä."

Näin Indiegogo-kampanjan sivuilla mainostetaan uutta innovaatiota, jonka ovat kehittäneet Nokian veteraanit. Kyseessä ovat vastamelukorvatulpat, jotka voivat sulkea pois kumppanin kuorsauksen ja muut matalat ääniaallot. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Kauppalehti.

Tuotteen luvataan olevan "maailman tehokkain kuorsauksen tappaja"

Tavalliset korvatulpat ovat tehokkaita sulkemaan korkeita ääniä ulkopuolelleen, mutta ei matalia. QuietOn Sleep -korvatulppien luvataankin sulkevan jopa 500 hertsin alapuolelle laskevat äänentasot.

Tuote on kehitetty analysoimalla jopa satoja kuorsausnauhoituksia, liikenteen ääniä ja muita matalia äänentasoja.

Korvatulpat sopivat myös loistavasti matkustamiseen, jos haluaa ottaa nokoset esimerkiksi junassa, metrossa tai lentokoneessa. Patteri kestää jopa 20 tuntia ja äänet voi kytkeä takaisin päälle vain yhtä nappia painamalla.

QO18_sleep_5

Markkinoille syksyllä

Korvatulppien prototyyppi on kehitetty jo vuonna 2015 Nokian insinöörien toimesta. Ensimmäinen joukkorahoituskampanja perustettiin vuonna 2016. Tuotetta on myyty nyt reilut 15 000 kappaletta 120 maahan.

Nyt QuietOn Sleep -tulpista on kehitetty kuitenkin seuraava versio asiakkaiden palautteen pohjalta. Uuden version voi ennakkotilata itselleen Indiegogo-sivuston kautta, ja hintaa sillä on tällä hetkellä 159 dollaria, noin 135 euroa. Tuotteen arvoidaan saapuvan tilaajille lokakuussa.

Kehittäjätiimiin kuuluvat Janne Kyllönen, Matti Nisula, Hannu Lehtisalo, Olli Remes, Ayaka Akashi, Matti Rytivaara, Outi Frosten, Eeva-Maria Mattila, Pekka Sarlund, Nnie Tran, Dennis Kelley, Malik Abdullah ja Liu Yang.

Lähde: Indiegogo

***

0:37

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja