No nyt on leipomuksella mittaa! Urheiluseura juhlisti kirpputorinsa vuosipäivää 25-metrisellä täytekakulla

Kirpputorikeisarin mesenoi urheiluseuroja 2:18
Kirpparikeisari Ulander esiintyi Maikkarin uutisten kevennykessä marraskuussa

Perinteikäs urheiluseura Bewe Sport juhlisti tänään Vantaan Tammistossa kirpputoritoimintansa 25-vuotista uraa saman mittaisella kakulla: tilaisuudessa tarjottu täytekakku oli näet 25 metriä pitkä.

Kirpputoritoiminta on joukkueen varainhankintakeino, jolla mainosten lisäksi pyöritetään seuran toimintaa, urheilun sekatyömieheksi itseään tituleeraava Teukka Ulander kertoo. Kirpputorien perustaminen aloitettiin laman keskellä, ja ovat sen jälkeen olleet iso taloudellinen tuki joukkueille.

Ulander kehuu kakun olevan paitsi päältä komea, myös maultaan todella hyvä. Sen väänsikin Ulanderin seuran vanhaksi maalitykiksi kehuma Marko "Kallu" Lampinen, joka sittemmin päätyi ammattimaiseksi kondiittoriksi-leipuriksi.

Tyhjästä 25-metristä kakkua ei luoda, vaan se on vaatinut Ulanderin mukaan esimerkiksi 120 kananmunaa, 10 kiloa niin sokeria ja jauhoja ja 12 kiloa suklaata. Aprikoosihilloakin kului aimo erä.

Tutustu urheiluseuroja tukevan kirpputoritoimintaan uutiskevennyksessämme viime vuodelta.

Kirpputorikeisarin mesenoi urheiluseuroja 2:18

Ei ensimmäinen pitkän matkan kakku

Ulander kertoo, että seura on tehnyt metrikakkuja eri yhteyksissä jo useita. Sopivia vuosipäiviä on muistettu toistuvasti pitkillä leipomuksilla.

Kakku ei myöskään ole pisin tehdyistä: neljä vuotta sitten yhteistyöseura Botnia-69 ry:tä muistettiin peräti 45 metrisellä kakulla. Se nautittiin ulkona, pikkupakkasessa ja lumisateessa.

– Onneksi ei tullut vettä, pieni lumisade ei haitannut, Olander muistelee.

– Näillä ollaan aina saatu vähän julkisuutta. Ihmiset ottavat paljon kuvia ja jakavat Facebookissa, hän kertoo kakkujen tuomasta markkinointiavusta.

Lue myös:

    Uusimmat