Njazi Kuqi ja FC Inter väärensivät sopimuksen harhauttaakseen Palloliittoa – "Kyse ei ollut vahingosta"

4:07
Koronavirus vaikuttaa Veikkausliigaan. FC Honka lopettaa pelaajien palkanmaksun.

Suomen Palloliiton kurinpitolautakunta on langettanut Veikkausliiga-seura FC Interille ja sen entiselle pelaajalle Njazi Kuqille sakkorangaistuksen sopimusasiakirjan väärentämisestä. Inter ja Kuqi merkitsivät syksyllä 2017 pelaajasopimuksen päättämissopimukseensa väärän päivämäärän, jotta Kuqin siirto ulkomaille olisi mahdollinen.

Palloliiton Kurinpitovaliokunta antoi asiassa ratkaisunsa perjantaina. Päätöksen mukaan Inter toimitti syksyllä 2017 Palloliitolle pelaajasopimuksen päättämissopimuksen, joka oli päivätty 25.8.2017, vaikka se todellisuudessa oli solmittu ja allekirjoitettu vasta 11.9.2017. Päivämäärää oli muutettu, jotta Kuqin siirto intialaisseura ATK:hon mahdollistui siirtoikkunan sulkeuduttua.

– Kurinpitovaliokunta toteaa, että FC Inter ja Kuqi ovat tahallaan allekirjoittaneet tosiasioita vastaamattoman asiakirjan ja siten tahallaan harhauttaneet liiton hallituksen asettamia Palloliiton elimiä, Palloliiton tiedotteessa sanotaan.

Kurinpitovaliokunta pitää päätöksessään hyvin moitittavana sitä, että Inter on toimittanut Palloliitolle tosiasioita vastaamattoman sopimuksen. Kurinpitovaliokunnan mukaan Interillä on ollut ilmeinen taloudellisen edun tavoittelutarkoitus.

– Kyse ei ole ollut vahingosta, vaan selvästi oman edun tavoittelemiseksi tahallaan tehdystä harhautuksesta, joka on onnistunut.

Kurinpitolautakunnan mukaan myös Kuqi on toiminut tietoisesti solmiessaan sopimusta, joka on edesauttanut hänen kansainvälistä pelaajasiirtoaan. Myös hän on ilmeisesti hyötynyt taloudellisesti sopimukseen merkitystä väärästä päivämäärästä.

Interin ja Kuqin sopimussotkuja käsiteltiin aiemmin myös käräjäoikeudessa, kun Kuqi vaati Interiä maksamaan hänelle korvauksia sopimuksen purkamisesta. Käräjäoikeus päätyi ratkaisemaan tapauksen Interin hyväksi, eikä seura joutunut maksamaan hyökkääjälle korvauksia.

Kurinpitovaliokunnan päätöksestä on mahdollista valittaa Palloliiton valitusvaliokunnalle viikon kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja