Mainos

Nissanin superautoa ohjattiin Pleikkarin ohjaimella helikopterista käsin – "Eeppistä settiä"

1:39

Tämä lienee toistaiseksi mielikuvituksellisin kunnianosoitus ensi viikolla julkaistavalle uudelle Gran Turismolle – ja tässä kuussa 10 vuotta täyttävälle superautolle.

Ison-Britannian Nissan päätti tehdä oman osansa promotakseen tulevaa Gran Turismo Sport -peliä. Se muokkasi GT-R-superautostaan version, jota pystyy ohjaamaan PlayStationin DualShock-ohjaimella – eli sillä samalla, jolla miljoonat Gran Turismo -fanit ohjaavat virtuaalisia kilpa-autoja.

"Ratin" taakse pääsi Nissanin kilpatallin kuljettaja ja GT Academy -ohjelman kautta Gran Turismo -virtuoosista oikeaksi kilpa-autoilijaksi edennyt Jann Mardenborough. Hän ohjasi GT-R /C:ksi nimettyä autoa mistäpä muualtakaan kuin helikopterista käsin.

Auto oli varusteltu neljällä robotilla, jotka hoitivat kiihdyttämisen, jarruttamisen, ohjaamisen ja vaihteiden vaihtamisen. Kyydissä olleet kuusi tietokonetta mahdollistivat sen, että Mardenborough'n ohjaimen käskyjä voitiin välittää autolle sata kertaa sekunnissa.

GT-R /C:ssä yhdistyi Mardenborough'lle kaksi hyvin tuttua ja tärkeää asiaa: videopelit ja nopeat, oikeat autot. Eikä helikopterikyyti legendaarisen Silverstonen yllä haitannut sekään.

– Tosi eeppistä settiä, Mardenborough hehkutti.

Lähde: Nissan

***

Voi sen tehdä myös päinvastoin. Nissan toi Helsingissä järjestettyyn Auto 2016 -tapahtumaan PlayStationin ohjaimeksi muutetun Leaf-sähköauton.

0:53

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja