Mainos

Nissan kehitti uudenlaisen hybridin – tuo sähköautojen teknologian pikkuautoihin

Nissan on tuomassa kuluttajien saataville uuden e-Power-voimansiirtojärjestelmän, joka hyödyntää sähköautoissa käytettyä teknologiaa. Ensimmäinen järjestelmää hyödyntävä malli on Note e-Power.

Toisin kuin täysin sähköisessä voimansiirtojärjestelmässä, Nissanin uudessa e-Power-järjestelmässä on lisäksi käytössä pieni bensiinikäyttöinen moottori, jonka avulla voi tarvittaessa ladata akkua. Akussa on täten käytössä koko ajan sama teho, ilman että sitä tarvitsee ulkoisesti ladata.

Perinteisistä hybridiautoista poiketen e-Power-järjestelmässä bensiinimoottori ei ole yhteydessä renkaisiin, vaan se vain lataa akkua. Ja toisin kuin täyssähköautossa, e-Powerin virtalähteenä on moottori eikä pelkkä akku.

Uusi järjestelmä luokitellaan sarjahybridiksi. Tällainen järjestelmä vaatii yleensä isomman moottorin ja akun, ja autonvalmistajilla on ollut haasteita asentaa niitä pieniin henkilöautoihin.

Nissan on kuitenkin onnistunut vähentämään järjestelmän painoa, kehittämään moottorinhallintajärjestelmää ja tehostamaan sähkönkäyttöä. Tämän ansiosta e-Power pystyy tarjoamaan samanlaisen ajokokemuksen kuin täyssähköauto, vaikka käytössä onkin pienempi akku.

Koska e-Power käyttää moottoria harvemmin, sen bensiininkulutus on verrattavissa perinteisiin hybridiautoihin varsinkin kaupunkiajossa. Lisäksi järjestelmä on lähes yhtä hiljainen kuin täyssähköauto.

Nissan on jo pitkään kehittänyt sähköautojen akkuja, sähköjärjestelmiä ja moottoreita tehokkaammiksi ja hiljaisemmiksi, jotka muodostivat e-Powerin perustan. Nyt sähköautojen teknologiaa voidaan käyttää pienten henkilöautojen luokassa.


---

1:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.