Nippelitietoa ruokakeskusteluihin: Virtahepokeitto ja 7 muuta puheenaihetta

Tiesitkö, että ranch-kastikkeesi saattaa sisältää samaa ainesosaa kuin aurinkorasvasi? Tai että wasabisi ei ehkä olekaan wasabia? Näillä ruokafaktoilla voit päteä vaikkapa juhlissa!

Kaipaatko puheenaiheen aloituksia illalliskutsuille? Yllätä muut osallistujat näillä uskomattomilla ruokafaktoilla!

1. Virtahepokeittoa

Vanhimmat todisteet keitosta ovat tuhansien vuosien takaa. Tuolloin keittoon laitettiin arkeologien löytämän reseptin mukaan virtahevon ja varpusen lihaa.

2. Maailman kallein pizza

Maailman kalleinta pizzaa myydään Italiassa: se maksaa reilut 8600 euroa ja sen valmistaminen kestää 72 tuntia. Pizzan täytteenä on muun muassa kolmea erilaista kaviaaria sekä hummeria. Pizzan valmistavat kolme kokkia suoraan asiakkaan omassa kotikeittiössä.

3. Kymmeniä hampurilaisia sekunnissa

McDonald's myy kertomansa tiedon ainakin 75 hampurilaista joka sekunti päivittäin.

4. Outo ainesosa salaatinkastikkeessasi

Jotkut ranch-kastikkeet sisältävät titaanidioksidia, joka saa kastikkeen näyttämään valkoisemmalta. Samaa ainesosaa käytetään aurinkorasvoissa ja maaleissa samasta syystä.

5. Ketsuppi ilman tomaattia?

Alunperin ketsupissa ei ollut lainkaan tomaattia, vaan se oli tehty kalasta. Britit ehtivät nauttia Aasiasta löytämäänsä ketsupiksi kutsuttua kastiketta 200 vuotta ennen kuin kukaan keksi yhdistää siihen tomaattia. Kun ketsuppia sitten vihdoin alettiin valmistaa tomaateista, sitä pidettiin niin terveellisenä, että 1800-luvulla sitä käytettiin Amerikassa yleislääkkeenä muun muassa ripuliin.

6. Mitä wasabisi sisältää?

Suurin osa wasabina nautitusta tahnasta ei oikeasti ole wasabia, vaan värjättyä piparjuurta.

7. Mehujäätelön keksijä

Mehujäätelön keksi vahingossa 11-vuotias Frank Epperson vuonna 1905. Epperson jätti epähuomiossa limonadin sekoitustikkuineen kotitalonsa kuistille, jossa se jäätyi yön aikana.

8. Omituinen oikeudenkäynti

Oikeudessa on käyty taistelua siitä, ovatko Pringles-lastut perunalastuja vai ei. Valmistaja väitti, että ne eivät ole säästääkseen verokustannuksissa, mutta oikeus päätti, että ne ovat kuin ovatkin perunalastuja.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat