Nina Mikkonen: Pojillamme ollut tienauslista 3-vuotiaasta lähtien

Kodin blogaaja Nina Mikkonen tietää, miten poikia opetetaan suoritumaan velvollisuuksista jo pienestä pitäen. Perheen jälkikasvulla on ollut jo 3-vuotiaasta käytössä lista, johon merkitään credit-debit-linjauksen mukaisesti eri tehtävät ja niistä suoriutuminen.

Nina Mikkonen kertoo blogissaan perheen siivoustottumuksista. Jälkikasvua innostetaan osallistumaan kodin töihin muun muassa tuoksuvilla imuripusseilla – mukaan laitetaan niin kielon tuoksua kuin vähän isän Ferrari-partavettäkin, mikä saa pojat tarttumaan imuriin helpommin.

– Pojista oli hauskaa laittaa uuteen pussiin erilaisia tuoksuja. Olihan se tervetullutta koiran ja kissan karvanhajujen sijaan. Sitten he keksivät suihkauttaa isin Ferrari- partavettä imurin sisuksiin. Siitäkös riemua riitti. Imurointi alkoi uhata G-voimia kuin formuloissa ikään

Lisäksi uusiksi laitettiin poikien plus- ja miinussuorituksia kerännyt lista.

– Olemme pitäneet sellaista pojillemme aina kolmevuotiaasta asti. Siihen merkitään keskeiset velvoitteet ja niistä suoriutuminen. Jokaiselle tehtävälle ja niiden tekemättömyydelle on määritelty oma hinta. Mikäli tulee töpättyä, tietää se tilipäivänä tylyä tykitystä, kirjoittaa Nina Mikkonen blogissaan.

Palkanmaksun koittaessa äidillä voi olla toisinaan vaikeampaa.

– Siinä sitä aikuisenkin luontoa koetellaan, kun pieni mies on pää painuksissa mikäli debit ja kredit eivät olleet ihan balanssissa. Toisaalta nähdä se riemu, kun voi ostoksille mentäessä ottaa itse tienaamansa rahaa mukaan ja maksaa hankintansa, on paras palkinto jonka koko perhe voi vaivoistaan saada.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja