Nina Mikkonen: Huumori on isien juttu – oletko samaa mieltä?

Nina Mikkonen kirjoittaa isänpäivänä isien ja huumorin yhteydestä. Hänen mukaansa nauru on usein isällisen huolenpidon ja lasten ja isien yleinen kommunikoinnin muoto, kun taas äidit sortuvat enemmän keittiöpsykologiaan. Oletko samaa mieltä? Kerro mielipiteesi asiasta!

– Isiin liitetään useammin huumori kuin äiteihin. Isien kanssa tapahtuvat hauskat sattumukset, jotka äiti joko hymynkare suupielessä tai sormi syyttävästi pystyssä hyväksyy tai toruu. Äiti on siis isinkin ”pomo” ja hyvän huumorin ylituomari, kirjoittaa Nina Mikkonen Koti-osion Nina M -blogissaan ja jatkaa: Näin ajatellen kumpaakin sukupuolta typistetään. Ainakin omaa tuttavapiiriämme seuratessa näyttä kuitenkin huumori olevan isällisen huolenpidon lisäksi lasten ja isien yleisin kommunikoinnin muoto.

Nina Mikkonen perustelee kommenttiaan muun muassa hauskalla tarinalla, sekä pohdinnallaan aiheesta.

– Miehille huumori edustaa samaa, joka meillä naisilla ilmenee keittiöpsykologiana. Isien on luontevaa ilmentää itseään, tunteitaan sekä rakkauttaan hurtin huumorin ja hauskan tekemisen kautta. Isät ovat kadehdittavia ottaessaan tehtävästään kaiken ilon irti. Olen havainnut monen asian menevän paremmin perille Isin huumorin sävyttämänä kuin äidin huolen huokaisuna.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja