Nina kohtasi suden Helsingissä: "Se oli pysäyttävä hetki" – viimeisin havainto Espoosta

4:35
Näin Nina Laurila kuvailee kohtaamistaan suden kanssa Helsingissä – katso koko juttu videolta!

Helsingin poliisi kertoi tänään saaneensa useita ilmoituksia mahdollisesta sudesta, joka on liikkunut Pitäjänmäen kaupunginosassa Talissa.

Aiemmin mahdollinen susi oli harhaillut Talin golfkentällä, jossa sen kohtasi myös helsinkiläinen Nina Laurila.

– Se tuli sieltä puskista, ihan muutaman metrin päästä juoksi meidän ohi. Kerran se vilkaisi meihin päin ja jatkoi matkaa.

Laurila sanoo sen olleen tavallista saksanpaimenkoiraa kookkaampi ja hyväkuntoisen näköinen, vaikkakin pelokkaan oloinen.

– Se oli kyllä pysäyttävä hetki, Laurila kuvailee suden kohtaamista.

Laurila teki havainnosta ilmoituksen poliisille.

Poliisit kehottivat poistumaan alueelta

Helsinkiläinen Niklas Bucht oli Leon-vauvansa kanssa kävelyllä Talissa golfkentän alueella aamulla kello 10 aikoihin, kun poliisit pysäyttivät parivaljakon.

– Poliisit ystävällisesti kertoivat, että alueella on nähty susi, ja kehottivat lähtemään toiseen suuntaan mahdollisimman nopeasti, Bucht kertoo.

Bucht lähti kävelemään poispäin Talin kentältä ja neuvoi vastaan tulleita koiranulkoiluttajia tekemään samoin.

Bucht kertoo, että tieto alueella liikkuvasta sudesta ei aiheuttanut hänessä pelkoa, mutta sen sijaan erityisesti alueella liikkuneet koirat omistajineen mietityttivät. Poliisi on kertonut Twitterissä, että suden ei tiedetä käyttäytyneen vaarallisesti tai lähestyneen ihmisiä, mutta Bucht miettii, voisiko koirien kohdalla tilanne olla erilainen. 

– Siksi kerroin koiranulkoiluttajille susihavainnosta.

Poliisi kutsui Helsingin riistanhoitoyhdistyksen apuun karkoittamaan eläintä kauemmas ihmisten ilmoilta.

Riistanhoitoyhdistys: Hyvin suurella todennäköisyydellä kyse sudesta

Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Paula Laukkanen arvioi, että kyseessä oli hyvin suurella todennäköisyydellä nuori urossusi, joka etsi itselleen reviiriä.

Täysin varmaksi asia voitaisiin sanoa vain dna-kokeella.

Laukkasen mukaan sudet ensisijaisesti ohjataan kauemmas ihmisistä. Niiden lopettaminen tulisi kyseeseen vain, jos se käyttäytyisi agressiiviseksi tai sen tiedettäisiin etukäteen olevan aggressiivinen susi.

– Suden luonto on väistää ihmistä. Jos se joutuisi ahdinkoon, josta ei pääse pakenemaan, se saattaisi puolustaa itseään. Muuten se kyllä väistää.

Tuoreimpien havaintojen mukaan eläin on liikkunut Espoon puolelle. Poliisin mukaan tuorein havainto on tehty kello 11 aikaan Laajalahdesta, joten tuoreita havaintoja ei eläimestä enää ole tehty.

Poliisin mukaan eläintä ei tule lähestyä. Mahdolliset havainnot eläimestä tulee ilmoittaa hätänumeroon 112.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja