Mainos

Niinistö: Maailmanpoliittinen tilanne koko ajan huolestuttavampi – "Keskuspankkien lausunnoilla enemmän vaikutusta kuin P-Korean ohjuksilla"

Presidentti Sauli Niinistön mukaan maailmanpoliittinen tilanne on jatkuvasti huolestuttavampi. Kauppakamarin 100-vuotisjuhlassa puhuneen Niinistön mielestä talous on ottanut geopoliittiset liikahtelut ihailtavan kylmäpäisesti.

– Keskuspankkien puheenjohtajien lausunnot liikuttavat taloutta varmasti esimerkiksi Pohjois-Korean ballistista ohjusta enemmän.

Niinistö pohti puheessaan, olisiko vapaakauppa uusi diplomatian tie. Presidentin mukaan yhteinen etu yhdistää.

Kotimaan taloustilanteen suhteen presidentin viesti oli, että on arvokasta tietää, mitä muut ajattelevat. On hyvä osata ennakoida talouden liikkeitä.

Niinistö kertoi keskustelleensa vuosien aikana kaikkien eduskuntapuolueiden edustajien kanssa. Presidentin mukaan mitään päätöksiä tai linjauksia ei ole luonnollisestikaan tehty, mutta on ollut hyvä tietää, mitä muut ajattelevat.

– Hallitus ja oppositio voisivat kerääntyä luottamuksellisiin keskusteluihin ja katsoa yhdessä talouden suurta kuvaa, Niinistö evästi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.