Tuleva presidenttipari lounaalla Mäntyniemessä – näitä herkkuja oli tarjolla

Historiallinen hetki: Presidentti Niinistö ja tuleva presidentti Stubb lounastivat Mäntyniemessä 0:54
Historiallinen hetki: Presidentti Niinistö ja tuleva presidentti Stubb lounastivat Mäntyniemessä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tapasivat tulevan presidenttiparin Mäntyniemessä lounaan merkeissä.

Tuleva tasavallan presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb saapuivat Mäntyniemeen puolilta päivin.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan MTV Uutisille, että presidenttiparin isännöimällä lounaalla tarjottiin katkarapuskagenia saaristolaisleivällä, paistettua ahvenfileetä ja tartarkastiketta.

Kun vieraat saapuivat Mäntyniemeen, Stubb ja Niinistö sanailivat muuttopuuhista, jotka ovat käynnissä liittyen presidentin vaihtumiseen.

– Pääsitte tänne aikamoisen muuttosouvin keskelle, sanoi Niinistö.

– Vähän niin kuin meillä kotona, vastasi Stubb.

– En usko, että saatte kotianne siihen malliin, sanoi Niinistö.

Lounaan yhteydessä presidenttipari ja tuleva presidenttipari keskustelivat muun muassa presidentin toimeen liittyvistä käytännön kysymyksistä. 

Lisäksi presidenttipari esitteli Stubbeille Mäntyniemeä.

Stubbin virka-asunto Munkkiniemeen

Suomen presidentti vaihtuu 1. maaliskuuta, jolloin Alexander Stubb astuu virkaansa. Samaan aikaan päättyy presidentti Sauli Niinistön toimikausi.

Tasavallan presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä on alkamassa maaliskuussa peruskorjaus. Tämän vuoksi Stubbin virka-asunnoksi tulee aluksi valtion vierastalo Helsingin Munkkiniemessä.

Mäntyniemen peruskorjaus jatkuu kevääseen 2026.

Lue myös:

    Uusimmat