NHL-tähdet palaamassa olympiakaukaloihin? Pohjois-Amerikasta kantautuu lupaavia tietoja

NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n neuvottelema uusi työehtosopimus on päästämässä NHL-pelaajat jälleen olympiakaukaloihin, kertoo TSN:n toimittaja Pierre LeBrun.

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA neuvottelevat parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta. Sopimusneuvotteluissa pöydällä on ollut myös NHL-pelaajien osallistuminen talviolympialaisiin.

NHL-pelaajat loistivat poissaolollaan vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisissa, koska liiga ilmoitti ennen kauden 2017-18 alkua, ettei se aio pitää päästää pelaajiaan olympialaisiin. Ennen vuoden 2018 olympialaisia NHL-pelaajat edustivat maitaan viisissä perättäisissä olympialaisissa.

Nyt Pohjois-Amerikan suunnalta kuuluu jälleen lupaavia tietoja. TSN:n NHL-toimittaja Pierre LeBrunin mukaan NHL:n ja NHLPA:n uusi työehtosopimus on sisältämässä pykälän, joka päästäisi NHL-pelaajat olympialaisiin.

– Jos NHL ja NHLPA saavat asiat sovittua, vahvistavat asian pelaajien kanssa ja neuvottelevat Kansainvälisen Olympiakomitean kanssa, kuulostaa siltä, että ehdotettu työehtosopimus sisältää NHL-pelaajien paluun olympialaisiin sekä 2022 että 2026, LeBrun kirjoittaa Twitter-tilillään.

Vuoden 2022 talviolympialaiset järjestetään Tokiossa. Vuonna 2026 talviolympialaisten isäntäkaupunkina toimii Milano.

Olympialaisten lisäksi NHL ja NHLPA neuvottelevat parhaillaan myös NHL-kauden jatkamisesta. Näillä näkymin harjoitusleirit pyörähtävät käyntiin heinäkuun puolivälissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja