NHL-tähdet palaamassa olympiakaukaloihin? Pohjois-Amerikasta kantautuu lupaavia tietoja

NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n neuvottelema uusi työehtosopimus on päästämässä NHL-pelaajat jälleen olympiakaukaloihin, kertoo TSN:n toimittaja Pierre LeBrun.

NHL ja pelaajayhdistys NHLPA neuvottelevat parhaillaan uudesta työehtosopimuksesta. Sopimusneuvotteluissa pöydällä on ollut myös NHL-pelaajien osallistuminen talviolympialaisiin.

NHL-pelaajat loistivat poissaolollaan vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisissa, koska liiga ilmoitti ennen kauden 2017-18 alkua, ettei se aio pitää päästää pelaajiaan olympialaisiin. Ennen vuoden 2018 olympialaisia NHL-pelaajat edustivat maitaan viisissä perättäisissä olympialaisissa.

Nyt Pohjois-Amerikan suunnalta kuuluu jälleen lupaavia tietoja. TSN:n NHL-toimittaja Pierre LeBrunin mukaan NHL:n ja NHLPA:n uusi työehtosopimus on sisältämässä pykälän, joka päästäisi NHL-pelaajat olympialaisiin.

– Jos NHL ja NHLPA saavat asiat sovittua, vahvistavat asian pelaajien kanssa ja neuvottelevat Kansainvälisen Olympiakomitean kanssa, kuulostaa siltä, että ehdotettu työehtosopimus sisältää NHL-pelaajien paluun olympialaisiin sekä 2022 että 2026, LeBrun kirjoittaa Twitter-tilillään.

Vuoden 2022 talviolympialaiset järjestetään Tokiossa. Vuonna 2026 talviolympialaisten isäntäkaupunkina toimii Milano.

Olympialaisten lisäksi NHL ja NHLPA neuvottelevat parhaillaan myös NHL-kauden jatkamisesta. Näillä näkymin harjoitusleirit pyörähtävät käyntiin heinäkuun puolivälissä.

Lue myös:

    Uusimmat