NHL:ssä nähtiin kauden hämmentävin maali – Tampa Bayn pelaajat hölmistyivät

Montreal Canadiens sai vuoden viimeisenä päivänä myöhäisen joululahjan Tampa Bay Lightningilta, kun kanadalaisjoukkueen puolustaja Johnathan Kovacevic iski jääkiekon NHL-kauden tähän asti erikoisimman maalin.

Kovacevic sai toisen erän loppupuolella kiekon Montrealin maalivahdilta Samuel Montembeaultilta, ja puolustaja laukoi kiekon omasta kenttäpäädystä tyhjillään ammottaneeseen Tampa Bayn maaliin. Vaihtopenkille luistelleet Tampa-pelaajat luulivat, että tuomarit olivat viheltäneet Montembeaultin torjunnasta pelikatkon, mutta totuus oli toinen.

Tampa Bayn maalia vartioinut ruotsalaisvahti Jonas Johansson oli luistellut verryttelymielessä kaukalon laidalle ja joutui katsomaan hölmistyneenä, kun kiekko lipui maaliviivan yli.

Tampan kokenut päävalmentaja Jon Cooper kertoi ottelun jälkeen, että Kovacevicin maali oli yksi oudoimmista asioista, jonka hän on nähnyt jääkiekossa.

– Koskaan ei tiedä, mitä kaikkea jääkiekko-ottelussa voi nähdä, mutta tämä oli luokassaan ensimmäinen kerta, Cooper hämmästeli NHL:n verkkosivuilla.

Tuomarit vahvistivat vielä videotarkistuksen kautta, ettei kukaan raitapaidoista ollut viheltänyt pilliin. Montembeault ehti pitää kiekkoa torjunnan jälkeen hallussaan verrattain pitkään, noin kahden sekunnin ajan, kunnes maalivahti pudotti pelivälineen Kovacevicille.

Kovacevicin 2–0-maali oli lopulta Montrealille laiha lohtu, sillä Tampa kiri kotijäällään 4–3-voittoon.

 

Lue myös:

    Uusimmat