NHL:n tähtivahti rikkoi huiman haamurajan

Minnesota Wildin Marc-Andre Fleurysta tuli Suomen aikaa varhain maanantaina kautta aikain neljäs maalivahti, joka on pelannut jääkiekon NHL:n runkosarjassa tuhat ottelua.

Fleuryn juhlapeli ei sujunut hänen joukkueensa kannalta toivotusti, sillä Winnipeg Jets juhli jo toisena päivänä peräjälkeen voittoa Wildista. Tällä kertaa Jets nappasi 3–2-vierasvoiton.

Jos Minnesota olisi voittanut, Fleury olisi noussut tasoihin takavuosien tähtimaalivahdin Patrick Royn kanssa. Roylle kertyi NHL-uransa aikana kaikkiaan 551 voittoa runkosarjassa.

Maalivahtien voittotilastoissa Royn edellä on vain Martin Brodeur. Yhteensä 1 266 runkosarjaottelua liigassa pelannut Brodeur päätti uransa 691 NHL-voiton turvin. Roy pelasi NHL-urallaan 1 029 ottelussa ja toisiksi eniten jäällä nähty Roberto Luongo 1 044:ssä.

Kaikkiaan 26 laukausta torjunut Fleury myönsi toivoneensa, että ottelu olisi päättynyt voittoon, ja ilmaisi pettymystään.

– Minusta kaverit pelasivat loistavasti tänä iltana, taistelivat kovaa. Tämä oli parempi peli kuin edellisenä iltana Winnipegissä, kanadalaismaalivahti Fleury sanoi NHL:n kotisivuilla.

Fleury kuvaili olleensa imarreltu yleisön ja joukkuetovereidensa vastaanotosta.

– Se merkitsee paljon. Koen itseni onnekkaaksi, että olen pelannut niin kauan ja saanut tehdä monta vuotta sitä, mitä rakastan.

Lue myös:

    Uusimmat