NHL:n yön suomalaiset: Montreal virittelee jättipaukkua – Jesperi Kotkaniemi pohjusti ratkaisumaalin

NHL:n pudotuspeleissä isäntänä ollut Montreal Canadiens päihitti Vegas Golden Knightsin 3–2 varhain lauantaina Suomen aikaa jatkoajalle venyneessä väännössä.

Montreal johtaa joukkueiden ottelusarjaa 2–1. Neljä voittoa vie jatkoon, eli Montreal on kahden voiton päässä Stanley Cupin finaalisarjasta.

Montreal tasoitti pelin 2–2-lukemiin alle kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Pelin ratkaisi jatkoerässä Josh Anderson.

Joukkueen suomalaispelaaja Jesperi Kotkaniemi oli mukana syöttämässä ratkaisevaa osumaa.

Pelin ensimmäinen erä oli maaliton. Toisella jaksolla Vegas meni kolmen minuutin jälkeen johtoon Nicolas Royn maalilla. Alle minuutin päästä heilui ritareiden verkko, kun Cole Caufield sai kiekon häkkiin.

Kolmannen erän alussa Alex Pietrangelo vei Vegasin johtoon, mutta Anderson tasoitti erän. Paine Montrealin päädyssä oli ottelun aikana kova. Kanadalaisten maalivahti Carey Price torjui yhteensä 43 laukausta 45:stä. Vegasin maalia suojellut Marc-Andre Fleury pysäytti 24 laukausta.

Kotkaniemen välähdys

Ottelussa Montrealin suomalaiskolmikosta Artturi Lehkonen ja Joel Armia jäivät kokonaan pisteittä. Kotkaniemi pantiin jäähylle kahdesti koukkaamisesta ensimmäisessä ja toisessa erässä. Lisäksi Armia sai jäähyn laitataklauksesta avauserässä.

Joukkueet kohtaavat seuraan kerran aikaisin maanantaina Suomen aikaa.Toisesta finaalipaikasta kamppailevat viime kauden mestari Tampa Bay Lightning ja New York Islanders. Tampa Bay johtaa sarjaa 2–1.

NHL:n suomalaistilastot to-pe-yönä:

Montreal - Vegas 3-2 ja.
Lehkonen   MTL 0+0 -1 0 2   -    20.00
Kotkaniemi MTL 0+1 +2 0 4  3/5   15.28
Armia      MTL 0+0  0 2 2   -    15.25
(Voitot 2-1)

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset,   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.