NHL:n yön suomalaiset: Leo Komarovin taisteluryhmä tasoitti sarjan mestareita vastaan

Jääkiekon NHL:n välierissä New York Islanders tasoitti  ottelusarjan Tampa Bay Lightningia vastaan. Newyorkilaiset veivät kotijäällään floridalaisista 3–2-voiton.

Ottelusarja on tasoissa lukemin 2–2. Stanley cupin finaaliin etenee neljällä voitolla. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Suomen aikaa aikaisin tiistaina.

Ensimmäinen erä oli maaliton. Toisella jaksolla Islanders pääsi 3–0-johtoon.

Islandersin ensimmäisestä maalista vastasi Josh Balley. Kun erää oli pelattu lähes 14 minuuttia, toisen maalin viimeisteli Mathew Barzal.

Newyorkilaisten viimeisestä maalista vastasi Matt Martin.

Tampa Bayn kahden maalin kiri viimeisessä erässä ei riittänyt ja viime kauden mestari jäi New Yorkin jalkoihin.

Lightningin ensimmäisestä kavennuksesta vastasi Brayden Point, kun kolmatta jaksoa oli pelattu lähes neljä minuuttia. Toisen osuman signeerasi Tyler Johnson.

Seuraava kohtaaminen tiistaina

Islandersin riveissä kiekkoa pyörittää Leo Komarov, joka oli jäällä yli 12 minuuttia. Komaroville ei kertynyt pelissä tehopisteitä.

Kummankin joukkueen maaleja kohti ammuttiin yhtä monta laukausta. New Yorkin Semjon Varlamov torjui 30 laukauksesta 28.

Tampa Bayn maalia vahtinut Andrei Vasilevski pysäytti kiekon 27 kertaa.

Toisesta finaalipaikasta kamppailevat Montreal Canadiens ja Vegas Golden Knights. Jesperi Kotkaniemen, Joel Armian ja Artturi Lehkosen edustama Canadiens johtaa sarjaa 2–1.

NHL:n suomalaistilastot la-su-yönä:

NY Islanders - Tampa Bay 3-2
Komarov NYI 0+0  0 0 2  - 12.11
Voitot 2-2

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset,   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.