NHL:n topit ja flopit: "Suomalaisjoukkueen" voittoputki tuli kreivin aikaan

MTV Sport listaa perinteiseen tapaan joka maanantai maailman parhaan jääkiekkoliigan NHL:n onnistujat ja epäonnistujat.

Minnesota Wild on voittoputkessa juuri oikeaan aikaan, sillä taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy kuumana. San Jose Sharksin heikko vire voi puolestaan maksaa paljon.

TOP5

1. Minnesota Wild

Wild jyrää viiden voiton putkessa ja juuri parempaan saumaan voittoputki ei voisi osua. Taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy kuumana ja Wild on ottanut voittoputkella tukevan aseman sarjataulukossa. Eroa takana vaanivaan Coloradoon on jo viisi pistettä, joten pudotuspelipaikka on täysin omissa käsissä.

2. Zach Parise, Minnesota Wild

Jenkkihyökkääjän viikko oli mainio. Parise takoi elintärkeässä ottelussa Coloradoa vastaan kaksi maalia ja tyrmäsi aiemmin viikolla Calgaryn iskemällä hattutempun. Näin koko viikon tehopisteiksi tuli 5+2. Isot pelaajat nostavat tärkeissä peleissä päätään ja Parise osoitti olevansa joka taalan arvoinen Minnesotalle.

3. Phil Kessel, Pittsburgh Penguins

Penguinsin jenkkihyökkääjä on ollut vähintäänkin lievä pettymys tällä kaudella. Viime viikko oli kuitenkin maaginen. Murskavoitossa Detroitia vastaan amerikkalainen takoi hurjat tehot 1+4 ja teki viikon päättäneessä ottelussa New York Rangersia vastaan tehden tehot 1+1. Koko viikon saldoksi tuli näin 2+5.

4. Jussi Jokinen, Florida Panthers

Floridan suomalaishyökkääjä on lähellä rikkoa tällä kaudella oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä (65 kaudelta 2009-2010). Myös viime viikolla Jokinen oli erinomaisessa vireessä. Tampaa ja Bostonia vastaan syntyivät tehot 1+1 ja Rangersia vastaan 0+1. Näin koko viikon saldoksi tuli 2+3. Erinomainen kausi Jokiselta, joka ei yleensä viihdy parrasvaloissa.

5. Brian Elliot, St. Louis Blues

Maalivahti ei yksinkertaisesti voi onnistua paremmin. Elliot pelasi viikon aikana kaksi ottelua ja torjui kaksi nollapeliä. Samalla nollapelien putki venähti kolmeen, sillä myös edellinen viikko oli päättynyt nollapeliin. Vancouveria vastaan pääsi kohtuullisen helpolla joutuen ottamaan vain 15 torjuntaa, mutta San Josea vastaan alkuviikosta kertyi huimat 37 torjuntaa. Onko Bluesilla vihdoin riittävän kova ykkösvahti?

FLOP5

1. San Jose Sharks

San Josen vire on laskussa, sillä kolme edellistä ottelua ovat tuottaneet kolme tappiota. Kovin pitkään alavireisyyteen ei olisi varaa, sillä pudotuspelipaikka ei ole vielä varma. Koko viikon ajan trendi oli kuitenkin laskeva. Joukkue sai St. Louisia vastaan hurjan määrän laukauksia, mutta törmäsi maalivahti Brian Elliotiin. Edmonton ja Dallas olivat puolestaan loppuviikosta selkeästi parempia. Pudotuspelipaikka on omissa käsissä. Todennäköisesti pelaa kevään huipentumassa.

2. Calgary Flames

Calgaryn viikko oli masentava. Toronto, Minnesota ja Chicago kurittivat liekkipaitoja kaikki selkein numeroin. Ruminta kyytiä tarjosi Minnesota, joka voitti Calgaryn peräti 6-2-lukemin. Tulikuuma Zach Parise teki hattutempun jo avauserässä. Flamesin viime kauden sensaatiomainen pudotuspelipaikka vaihtuu tänä vuonna aikaiseen kesälomaan.

3. Josh Manson, Anaheim Ducks

Anaheimin pakki teki viikolla mauttoman tempun, kun hän näytti kurkunleikkauselettä Toronton Nazem Kadrille. Liigan kurinpito oli hereillä ja langetti Mansonille tempusta 2 500 dollarin sakot, mikä on maksimirangaistus vastaavasta tempauksesta. Vaikka reilun parin tonnin sakot eivät NHL-pelaajien kukkarossa tunnu, muistaa Manson varmasti seuraavalla kerralla harkita paremmin.

4. Jared Boll, Columbus Blue Jackets

Boll sai viikolla neljän ottelun pelikiellon taklauksestaan Philadelphian Pierre-Edouard Bellemareen. Taklaus oli teknisesti puhdas, sillä Boll ei tilanteessa hypännyt, eivätkä kädet nousseet, mutta täysin pelitilanteeseen kuulumaton se silti oli. Sanktio tulikin estämisestä, eikä päähän kohdistuneesta taklauksesta. Bellemare ei ole tilanteessa kiekollinen pelaaja, joten taklauksen olisi voinut jättää tekemättäkin. Nyt oli liian iso riski, että Bellemare olisi loukkaantunut pahemminkin.

5. Tuomo Ruutu, New Jersey Devils

Onko Ruudun NHL-ura paketissa? Pahoista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Ruutu on jäänyt tällä kaudella pieneen rooliin joukkueessaan, mutta silti täysin ilman tehopisteitä jääminen on pettymys. Ruudulla on varmasti suuria vaikeuksia saada hyviä NHL-tarjouksia kesällä. Olisiko paluu Eurooppaan ja Suomeen paikallaan? HIFK olisi varmasti ainakin kiinnostunut ex-pelaajansa palveluksista.

Lue myös:

    Uusimmat