NHL:n topit ja flopit: Suomalaisille katkeria pettymyksiä

MTV Sport listaa totuttuun tapaan joka maanantai jääkiekon NHL:n viikon onnistujat ja epäonnistujat.

Toinen pudotuspeliviikko päätti monen suomalaisen kauden.

TOP5

1. San Jose Sharks & Joonas Donskoi

San Jose vastasi avauskierroksen isoimmasta pommista ja lähetti kestomenestyjä Los Angeles Kingsin yllättäen laulukuoroon voitoin 4-1 . Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi oli etenkin ottelusarjan päättäneessä pelissä isossa roolissa ja iski kaksi maalia. Sharksin uskottiin pystyvän haastamaan Kings, mutta kovin moni ei sen jatkopaikkaan uskonut. San Jose kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan ottelusarjasta Anaheim-Nashville.

2. John Tavares & New York Islanders

Kapteeni Tavares otti joukkueensa kunnolla reppuselkään ottelusarjassa Floridaa vastaan. Kuuminta näytöstä oli ottelusarjan sunnuntaina ratkaissut kuudes peli, missä sentteri takoi 1-1-tasoituksen juuri ennen loppua ja viimeisteli jatkoajalla voittomaalin. Islanders näytti koko ottelusarjan hieman Floridaa kypsemmältä pelaamaan pudotuspelejä. Seuraavaksi "saarelaiset" joutuvat viime kauden finalistin, Tampa Bayn testiin.

3. Pittsburgh Penguins

Viime vuosina katkeria pudotuspelipettymyksiä kokenut Penguins näytti tänä keväänä pitkästä aikaa raikkaalta ryhmältä ja se päätti Rangersin kauden nopeasti viidessä ottelussa. Ottelusarjasta ei jäänyt mitään nokan koputtamista, vaan Pens oli selvästi parempi. Kapteeni Sidney Crosby takoi kahteen viimeiseen peliin tehot 1+3 ja Jevgeni Malkin 2+3. Johtavat pelaajat ottivat roolia juuri oikeaan aikaan. Seuraavaksi nähdään todellinen herkkupala, kun Penguins ja Capitals kohtaavat.

4. Washington Capitals & Braden Holtby

Capitals eteni odotetusti jatkoon kaatamalla Flyersin kuudessa ottelussa. Ottelusarja alkoi pääkaupunkilaisten todellisella dominoinnilla, mutta Flyers pääsi vielä sarjaan mukaan. Tästä ei kannata kuitenkaan vetää liian suuria johtopäätöksiä. Henkisesti vaikein on yleensä juuri ensimmäinen ottelusarja, josta putoaminen olisi ollut runkosarjan voittajalle täysi katastrofi. Braden Holtby oli Capitalsin maalilla sanalla sanoen maaginen.

5. Chicago Blackhawks

Hallitseva mestari on sitkeä. St. Louis Blues oli jo 3-1-johdossa ottelusarjassa ja yhden maalin päässä jatkopaikasta, mutta niin vain Patrick Kane iski jatkoajalla ratkaisun ja kuudennessa pelissä nähtiin täysin erilainen Chicago, joka jyräsi vastustajansa yli. Blackhawks osoitti uskomatonta venymiskykyä jälleen kerran ja pakotti ottelusarjan seitsemänteen peliin. Ratkaiseva matsi pelataan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa.

FLOP5

1. Los Angeles Kings

Kings lähti kevääseen ainakin allekirjoittaneen papereissa yhtenä mestarisuosikkina. San Jose tuli kuitenkin avauskierroksella ja yllätti Kingsin housut kintuissa lähettäen sen kesälomalle voitoin 1-4. Kingsin luottomiehet ja tähdet epäonnistuivat sarjassa pahasti. Etenkään maalivahti Jonathan Quick ei ollut ottelusarjassa lähelläkään omaa tasoaan.

2. Florida Panthers

Florida ei ollut sittenkään vielä valmis menestymään pudotuspeleissä. Runkosarjassa kerätty kova itseluottamus valui hukkaan Islandersin lisätessä puita uuniin. Panthers on vielä nuori joukkue ja sen aika koittaa vielä, mutta tänä keväänä joukkue ei ollut vielä valmis. Aleksander Barkov ja kumppanit saivat kuitenkin tulevaa ajatellen tärkeää kokemusta siitä, mitä pudotuspelien kovassa maailmassa selviytyminen vaatii.

3. Minnesota Wild

On tavallaan väärin sijoittaa Wild pettymysten listalle, mutta voitostahan pudotuspeleissä pelataan. Wild ylitti kuitenkin itsensä monella tapaa Dallasia vastaan ja etenkin kuudennen pelin lopun hieno taistelu jätti joukkueelle jossiteltavaa. Tasoitusmaali jäi millimetrien päähän, mutta Dallas oli kokonaisuutena parempi joukkue ja ansaitsi jatkopaikkansa. Mikael Granlund, Mikko Koivu sekä Erik Haula näyttivät johtavien pelaajien elkeitä ottelusarjassa ja pitivät Wildin sarjassa mukana, mutta eivät voineet paremmilleen mitään. Wildin pitää miettiä ensi kesänä tarkkaan, mihin suuntaan se haluaa lähteä. Nykyinen pelaajarunko kun ei kovin pitkälle tunnu riittävän.

4. Andrew Shaw, Chicago Blackhawks

Shaw otti turhan isoa roolia ja hänen homo-kommenttinsa aiheuttivat ison kohun ja pelikieltoa. Shaw on ollut iso palanen Blackhawksia, mutta joukkueen kannalta oli kuitenkin positiivista, ettei tuo hölmöily maksanut liikaa. Blackhawks nousi joka tapauksessa taistelemaan vielä ottelusarjan voitosta.

5. Detroit Red Wings

Detroit eteni 25. kerran peräkkäin tänä keväänä pudotuspeleihin, mutta niiden anti jäi lopulta laihaksi. Tampa Bay Lightning oli lopulta selvästi parempi ja Pavel Datsjukin viimeinen NHL-palvelus päättyi nolosti. Tampa Bay ei näytä kärsivän turhan paljoa kapteeni Steven Stamkosin poissaolosta. Tämä on hyvän joukkueen merkki. 

Lue myös:

    Uusimmat