NHL:n topit ja flopit: Kohuissa ryvettynyt supertähti takoi ennätyksensä uusiksi

MTV Sport listaa perinteiseen tapaan joka maanantai jääkiekkoliiga NHL:n onnistujat ja epäonnistujat. Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kane rikkoi viime viikolla maagisen sadan pisteen rajan. Samaa seuraa edustava Duncan Keith taas hölmöili urakalla.

TOP5

1. Patrick Kane, Chicago Blackhawks

Chicagon supertähti pelasi erinomaisen viikon ja takoi viikon aikana tehot 4+2. Samalla Kane rikkoi ensimmäisenä ja todennäköisesti myös viimeisenä pelaajana tällä kaudella 100 pisteen rajan. Maaleja on syntynyt 43 ja syöttöjä 57. Kyseessä on ensimmäinen kerta amerikkalaisen uralla, kun hän rikkoo sadan pisteen rajan. Kane voidaan huoletta julistaa jo pistepörssin voittajaksi. Kane vastasi viime kesän kohuun pelaamalla elämänsä kauden. Parempaa vastausta ei voisi toivoa.

2. Pittsburgh Penguins

Penguins on NHL:n kuumin joukkue juuri nyt. Penguins on voittanut jo kuusi ottelua putkeen. Viime viikko sisälsi vakuuttavat voitot Nashville Predatorsista, New York Islandersista sekä Philadelphia Flyersista. Paljon kritiikkiä kauden mittaan saanut Phil Kessel on vireessä. Kuusi edellistä ottelua ovat tuoneet tehot 5+6.

3. Aleksander Barkov, Florida Panthers

Sasha on väkevässä iskussa jälleen kerran. Viikon huippu tuli lauantaina Montreal Canadiensia vastaan, kun suomalaistähti iski hurjat tehot 2+2. Koko viikon saldoksi tuli myös mainio 3+3. Florida elää ja hengittää johtavan sentterinsä mukana.

4. Artemi Panarin, Chicago Blackhawks

Supertulokas on paras esimerkki siitä, että KHL:stäkin voi ponnistaa maailman kirkkaimmalle huipulle. Venäläinen päätti viikko hurjaan iltaan Boston Bruinsia vastaan ja iski tehot 1+3. Edellisessä pelissä Winnipeg Jetsiä vastaan olivat syntyneet hurjat tehot 2+2. Panarin on ehdottomasti vuoden tulokas.

5. Detroit Red Wings

Väkevä viikko Detroitilta. Montrealia vastaan tuli kirvelevä yhden maalin tappio, mutta viikko päättyi kahteen voittoon. Minnesota Wild ja Toronto Maple Leafs kaatuivat puolestaan yhdellä maalilla. Tämä nosti Red Wingsin jälleen kerran kiinni idän viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Red Wingsin käsittämätön pudotuspeliputki näyttäisi jatkuvan.

FLOP5

1. Duncan Keith, Chicago Blackhawks

Blackhawksin tähtipakki vastasi viikon typerimmästä tempusta, kun hän ottelussa Minnesotaa vastaan löi mailalla Charlie Coylea rumasti kasvoihin. NHL oli myös hereillä ja langetti tähtipuolustajalle kuuden ottelun mittaisen pelikiellon. Enemmänkin olisi voinut antaa!

2. Minnesota Wild

Hyvä vire on kohtalokkaalla tavalla eksyksissä. Wild on todennäköinen pudotuspelijoukkue, mutta joukkue jättää nyt liian paljon sattuman varaan. Eroa Colorado Avalancheen on toki edelleen viisi pistettä. Wild on hävinnyt nyt jo kolme kertaa putkeen.

3. Colorado Avalanche

Colorado jahtaa lännessä viimeistä pudotuspelipaikkaa, ja voitot tulisivat tarpeeseen. Sen sijaan Avs on hävinnyt jo kolme ottelua putkeen. Nykyisellä kunnollaan Avalanche tekee pudotuspelipaikan varmistamisen Minnesotalle äärimmäisen helpoksi.

4. New Jersey Devils

Devils hävisi viime viikolla kaksi ottelua putkeen, ja pudotuspelipaikka karkasi jo teoriassakin liian kauas. Devils oli alkukaudesta pirteä yllätys, mutta pitkä ja raskas runkosarja imi joukkueesta lopulta ilman pois. Iso kesä tulevaisuuden kannalta edessä.

5. Kanadan kiekkojoukkueet

Kanadasta ei selviä yksikään joukkue pudotuspeleihin. Näin tapahtuu ensi kertaa sitten vuoden 1970. Jääkiekon emämaassa voidaan katsoa peiliin ja miettiä syntyjä syviä. Iso menetys koko liigan kannalta, kun kiekkohullu maa loistaa pudotuspeleissä poissaolollaan.

Lue myös:

    Uusimmat