NHL:n tehotykki taistelee MM-kisojen pistepörssin voitosta – mahdollisuus liittyä kolmantena pelaajana harvinaiseen supertähtien kerhoon

Venäjän supertähti Nikita Kutserov on viiden pelin jälkeen MM-kisojen pistepörssin toisena William Nylanderin (4+9) jälkeen tehoilla 4+8. Kutserovilla on kevään kisoissa myös mahdollisuus liittyä harvinaiseen tilastoon.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

MM-kisojen pistepörssi on voitettu vuosien saatossa hyvin erikokoisilla pistemäärillä.

Suomen MM-kultakeväänä 2011 Jarkko Immonen oli turnauksen tehokkain 12 pisteellä. Vuonna 2008 Dany Heatley puolestaan voitti pistepörssin 20 pisteellä. Patrick Kane pääsi samaan lukemaan viime keväänä. 

Tampa Bay Lightningin ykköpyssyllä Kutserovilla on tänä vuonna mahdollisuus voittaa samana vuonna sekä NHL:n että MM-kisojen pistepörssi. Molempien voittoon on historiassa yltänyt toistaiseksi vain kaksi pelaajaa. 

Wayne Gretzky takoi kaudella 1981-1982 rapakon takana napakat 212 pistettä ja kevään kisoissa pörssivoiton 14 pisteellä.

Tilaston toinen pelaaja on Kutserovin joukkuetoveri Jevgeni Malkin, joka voitti kaudella 2011-2012 pistepörssin NHL:ssä 109 pisteellä ja MM-kisoissa 19 pisteellä.

Kutserovin tutkapari Nikita Gusev (2+8) antaa oivan mahdollisuuden Tampa-tähdelle liittyä tilastoon Malkinin ja Gretzkyn seuraksi. 

Kisat ovat vielä pitkät ja Suomen Kaapo Kakolla(6+1) lienee myös sanansa sanottavansa kisojen pistepörssin voitossa.


Lue myös:

    Uusimmat