NHL:n suomalaisseuran talousvaikeudet johtamassa radikaaliin ratkaisuun

3:06
Tulosruutu kertoi Tampa Bay Lightningin Stanley Cup -juhlista.

Stanley Cup -finaaleissa päättyneellä NHL-kaudella pelannut Dallas Stars on vaikeassa taloustilanteessa. The Athletic -lehden tietojen mukaan koronaviruksen kurittama seura on lomauttamassa henkilöstöään jo toistamiseen kuluvan vuoden aikana.

The Athleticin mukaan monille seuran työntekijöille kerrottiin lomautuksista tällä viikolla. Lomautusten pituudesta ei ole tarkkaa tietoa. Kesto on sidoksissa NHL-kauden 2020–2021 alkamisajankohtaan. Tämän hetkisen tiedon mukaan NHL-pelit pyritään käynnistämään tammikuun alussa.

Athleticin mukaan jääkiekko kärsi huomattavasti muita Yhdysvaltain suuria ammattilaissarjoja enemmän pelaamisesta tyhjille katsomoille. NHL:n loppupelit pelattiin Torontoon ja Edmontoniin perustetuissa kuplissa, joihin kaikki mukana olleet joukkueet linnoittautuivat. Ottelut pelattiin tyhjille katsomoille.

Näin esimerkiksi Dallasilta jäivät saamatta neljän pudotuspelikierroksen tuomat yleisötulot. Jonain toisena vuotena finaaleihin saakka eteneminen olisi ollut seuralle taloudellinen jättipotti.

Stars lomautti henkilöstöään ensimmäisen kerran keväällä, kun NHL-kausi katkesi koronaviruspandemian leviämisen seurauksena. Työntekijät palasivat töihin, kun NHL-kautta jatkettiin heinäkuussa.

Urheilullisesti kausi oli lopulta Starsille menestys, sillä se eteni  aina finaaleihin saakka, mutta Tampa Bay Lightning oli lopulta kuitenkin parempi voitoin 4–2.

Dallasin suomalaispelaajat olivat merkittävässä roolissa joukkueen pudotuspelisaagassa. Puolustaja Miro Heiskanen sijoittui pistepörssin kolmanneksi, Esa Lindell urakoi huimia minuutteja, Joel Kiviranta iski maaleja tärkeillä hetkillä ja Roope Hintz uurasti tunnollisesti hyvällä pistetahdilla.

Seuran omistajaan Tom Gagliardiin jääkiekkobisneksen takkuaminen osuu monelta suunnalta. Gagliardi omistaa Dallas Starsin lisäksi eri sarjoissa pelaavat jääkiekkoseurat Texas Starsin ja Kamloops Blazersin. Gagliardi on tehnyt omaisuutensa hotelli- ja ravintolabisneksessä, joihin koronaviruksen vaikutukset ovat osuneet kipeästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja