Teuvo Teräväinen osui kahdesti, Sebastian Aho pohjusti taiturimaisesti voittomaalin – NHL:n konferenssifinaali voiton päässä!

Teuvo Teräväinen teki kaksi maalia ja Sebastian Aho järjesteli oman osumansa lisäksi voittomaalin Carolina Hurricanesin otettua kiinnityksen NHL:n konferenssifinaalipaikasta 5-2-voitolla New York Islandersia vastaan.

Viimeisten joukossa NHL:n pudotuspeleihin edennyt Carolina johtaa kotivoittonsa jälkeen ottelusarjaa jo voitoin 3-0. Sarja on katkolla seuraavaksi sen kotijäällä perjantaina.

Teuvo Teräväinen avasi ottelussa maalin teon avauserän seitsemännellä minuutilla ja sinetöi voiton tyhjään maaliin päätösminuutilla. Sebastian Aho teki vielä 5-2-lukemat viisi sekuntia ennen loppusummeria niin ikään tyhjään maaliin.

Aho oli ratkaisevasti mukana myös joukkueensa 3-2-voittomaalissa kolmannen erän puolivälissä. Suomalaistähti katkaisi Islanders-maalin takana maalivahti Robin Lehnerin avausyrityksen lyömällä kiekon ilmasta jäähän. Tämän jälkeen hän syötti kapteeni Justin Williamsin maalintekoon.

Teräväinen on kerännyt kevään kymmenessä pudotuspeliottelussa tehot 5+2=7 ja Aho pisteet 3+4=7.

New York Islandersin suomalaisista Leo Komarov jakoi neljä taklausta vastustajille ja Valtteri Filppula oli jäällä Justin Faulkin tekemän Carolinan 2-1-johtomaalin aikana toisessa erässä.