NHL-kauden jatkuminen asetti SM-liigassa loistaneen hyökkääjän hankalaan paikkaan – "Teemme tarvittavia järjestelyitä"

Washington Capitalsin hyökkääjä Lars Eller on suurien valintojen edessä. NHL-joukkueiden harjoitusleirit käynnistyivät maanantaina ja pelien on tarkoitus jatkua 1. elokuuta. Capitals pelaa ottelunsa Torontossa, mutta Ellerin ajatukset ovat vahvasti kotona Washintonissa, kertoo uutistoimisto Reuters.


Kuluva NHL-kausi lähestyy ratkaisuaan. Mestari pyritään ratkaisemaan poikkeusoloissa 24 joukkueen lopputurnauksessa, jonka ottelut pelataan Edmontonissa ja Torontossa. Kiekko putoaa suunnitelman mukaan jäähän 1.elokuuta.

Joukkueet matkustavat ottelukaupunkeihin hyvissä ajoin ennen pelien alkamista. Turvatoimet ovat tiukat: joukkueet majoittuvat hotelleissa omissa kerroksissaan, joissa jokaisella pelaajalla on oma huoneensa. Jokainen niin sanotun kuplan sisällä oleva testataan päivittäin koronaviruksen varalta. Kuplan sisälle ei ole asiaa ulkopuolisilla. Pelaajien lähimmäiset saavat tulla paikalle vasta välierävaiheessa.

Washington Capitals matkustaa Torontoon 26. heinäkuuta. Se aloittaa pelinsä paras viidestä sarjalla Tampa Bay Lightningia vastaan 3. elokuuta. Ennen varsinaista kauden aloitusta Capitals pelaa Torontossa harjoitusottelun 29. heinäkuuta.

Mukana matkustaa myös hyökkääjä Lars Eller. Ellerin tarkoituksena on kuitenkin palata pian Washingtoniin, sillä hänen vaimonsa Julie odottaa parin toista lasta. Laskettu aika on 8. elokuuta. Samalle päivälle on aikataulutettu Washingtonin kolmas kohtaaminen Tampa Bayn kanssa.

Vallitseva tilanne repii tanskalaishyökkääjää kahteen suuntaan. 

– Perheemme kasvaa parin viikon kuluttua. En tiedä, koska se tapahtuu, mutta se tapahtuu. Samalla haluan kuitenkin olla joukkueeni mukana ja olla sitoutunut siihen ja haluan voittaa jälleen Cupin. Teemme tarvittavia järjestelyitä, jotta voin olla mukana synnytyksessä ja palata takaisin Torontoon sen jälkeen, Eller sanoi Reutersin mukaan.

NHL:n koronasääntöjen mukaan pelaajat saavat poistua kuplasta vain erityisistä syistä, joihin myös lapsen syntymä lukeutuu. Kuplaan paluuseen liittyy kuitenkin sääntöjä, jotka Ellerkin joutuu kohtaamaan.

Ellerin pitää paluunsa jälkeen vietää hotellihuoneessaan karanteenissa niin kauan, että hän on antanut negatiivisen koronanäytteen neljänä peräkkäisenä päivänä. Jos kuplan ulkopuolelle matkustava pelaaja altistuu poissaolonsa aikana koronavirukselle, pitää karanteenia jatkaa 14 päivän ajan.

– Poistumisessa täytyy ottaa huomioon paljon varotoimenpiteitä, Eller sanoo.

Eller oli NHL-kauden keskeytyessä maaliskuussa pelaamassa pisteiden valossa uransa parasta kautta. Tanskalainen teki runkosarjan 69 ottelussa 16 maalia ja antoi 23 maalisyöttöä. 39 pisteellään hän rikkoi aiemman piste-ennätyksensä yhdellä pisteellä. Eller on tuttu myös kotimaisesta SM-liigasta, sillä hän pelasi JYPissä 15 ottelua työsulkukaudella 2012–2013. 15 ottelussa hän kirjasi 5+10=15 pistettä.

NHL on testannut pelaajiaan ahkerasti kesäkuun alkupuolelta lähtien. Kaikkieen 42 pelaajalla on todettu koronavirustartunta.




Lue myös:

    Uusimmat